Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
08:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул: «Мы оказываем всестороннюю помощь пожилым людям и ветеранам войны

Александр Вилкул: «Мы оказываем всестороннюю помощь пожилым людям и ветеранам войны
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів урочистості з нагоди Всесвітнього дня людей похилого віку та Дня ветерана. Під час святкових заходів губернатор зустрівся з пенсіонерами, ветеранами, інвалідами та учасниками бойових дій.

Під час зустрічі Олександр Вілкул наголосив: «Я чітко заявляю – кожна людина поважного віку, кожен ветеран завжди і в усьому знайде підтримку у влади. І таке завдання я поставив перед кожним керівником міст і районів, селищ і сіл області».

Обласна влада забезпечує колишніх фронтовиків спеціалізованим автотранспортом, курортно-санаторним путівками, засобами зв’язку. Саме на Дніпропетровщині була заснована акція із забезпечення інвалідів війни мобільним зв'язком. І цю ініціативу активно підтримали й інші регіони України.

Згідно з Указом Президента України Віктора Януковича 2010 рік проголошено Роком ветерана.

Цього року з обласного бюджету виділено 5 млн. грн. для забезпечення ветеранів сертифікатами на придбання медикаментів.

На Дніпропетровщині розроблені і активно діють спеціальні програми, в рамках яких люди поважного віку, ветерани війни, інваліди, а також окремі категорії громадян забезпечуються адресною допомогою.

За активного сприяння голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вперше за багато років на Дніпропетровщині розпочато масштабну реконструкцію пам’ятників героям, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.

Я чітко заявляю – кожна людина поважного віку, кожен ветеран завжди і в усьому знайде підтримку у влади.

Цього дня Олександр Вілкул також особисто зустрівся з Героєм Радянського Союзу Олександром Миколайовичем Волоховим. Губернатор привітав Олександра Миколайовича зі святом, вручив йому подарунки, побажав міцного здоров‘я та довголіття. Під час зустрічі ветеран згадав буремні воєнні роки та період відбудови рідного краю. Він подякував Олександру Вілкулу за постійну увагу до проблем ветеранів та значну підтримку з боку влади.

Зі свого боку, Олександр Вілкул запевнив Героя, що влада продовжить приділяти велику увагу підтримці ветеранів та сприятиме воєнно-патріотичному вихованню молоді. Губернатор запросив Олександра Михайловича на воєнний парад, який відбудеться в Дніпропетровську наприкінці жовтня з народи річниці визволення Україні від німецько-фашистських загарбників.

Довідка:

Сьогодні кожний четвертий житель Дніпропетровщини перетнув межу пенсійного віку, тому важливою складовою соціальної політики влади є пенсійне забезпечення. Середньомісячний розмір пенсійних виплат зріс з 1096 грн. на 1 січня 2010 року до 1163 грн. на 1 липня 2010 року.

Нині в Дніпропетровській області проживає 176 тис. осіб, які мають право на пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в тому числі 22,7 тис. учасників бойових дій, 122,5 тис. учасників війни та 12,5 тис. інвалідів війни, 359,3 тис. ветеранів праці, 4 Героя Радянського Союзу, 71 Героїв Соціалістичної Праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави, 11 Героїв України, 1 особа, нагороджена 4-ма медалями «За відвагу».

Комплексному вирішенню питань з посилення соціального захисту ветеранів війни та праці сприяють обласна Програма забезпечення державних соціальних гарантій і регіональних форм адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян у Дніпропетровській області на 2010-2014 роки, і чинні в містах та районах області програми «Турбота», «Ветеран», «Здоров’я літніх людей» тощо.

Gorod.dp.ua на Facebook.


*J*A*N*N*Y*  (04.10.10 11:59): Надо выборы проводить как минимум раз в год, хоть что-то делается для людей и города. Ответить | С цитатой
nachtigal  (03.10.10 17:02): Всё одно враньё, никакой помощи, в облсобезе одно хамство в ответ на обращение граждан.
У меня умерла мать,видимо последний офицур-фронтовик, обратился в облсобез,чтобы разъяснили вопросы компенсации частичной по погребению (дают такие льготы для участников войны)-кроме хамства,что я мешаю ничего не получил в разъяснение,чуть в очи не плевали и кричали "пошел вон нам некогда у нас дела".А ранее мать написала письмо в облсобез,чтобы помогли решить вопрос территориально в одной области по сертификату на лекарства,так даже никто никогда не ответил и не позвонил.А письмо было на имя начальника оластног управления,этот тип даже не чихнул в ответ.А эта дряннь Вилкул "проффесор" еще имеет наглость что говорить.!
Ответить | С цитатой
Юрий  (02.10.10 21:12): Моей бабушке 87 лет имеет статус приравненный к ветеранам войны, есть медали, проживает в Днепропетровске. Но ниразу наша нынешняя да и прошлая власть не соизволила поздравить хотябы открыткой бабулю. Так что прекратите господин губернанор показуху это не полюдски. Ответить | С цитатой
Криворожанин  (02.10.10 19:47): Особенный почет пожилому человеку Вилкулу Юрию Григорьевичу, который в свои 61 пожелал стать мером, пардон городским головой. Старческий маразм у человека. Ответить | С цитатой
хто я?  (02.10.10 11:41): Чим відрізняються люди похилого віку та ветерани? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте