Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
02:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Состояние условий труда в области в 2009 году

Состояние условий труда в области в 2009 году
naviny.by
Раз на два роки органи державної статистики здійснюють обстеження підприємств окремих видів діяльності щодо стану умов праці персоналу. До таких належать підприємства промисловості, сільського господарства, будівництва, а також транспорту і зв’язку.

Обліком стану умов праці у зазначеному секторі економіки у 2009р. було охоплено трохи більше 500 тис. осіб, що дорівнює 53,3% персоналу, зайнятого в економіці області, у т.ч. у промисловості – 366 тис. осіб, на транспорті – 76, у сільському господарстві – 34, у будівництві – 24 тис. осіб.

Серед кожних 100 зайнятих на підприємствах, що підлягали обстеженню з питань умов праці, у 2009р. було 39 тих, хто працював в умовах, які суперечать вимогам санітарно-гігієнічних норм, передбачених чинним законодавством. Найбільше персоналу, зайнятого в умовах, що є шкідливими, а в окремих випадках і небезпечними для життя людини, з огляду на специфіку розвитку економіки області залишається у промисловості, де торік працювало 46 осіб з кожних 100 зайнятих. У будівельних організаціях цей показник дорівнював 27 особам, на підприємствах транспорту та зв’язку – 24, сільського господарства – 4 особам.

Загалом в області торік 127 тис. осіб, або 25% працівників підприємств обстежених видів діяльності працювали під дією підвищеного рівня шуму, інфразвуку та ультразвуку, майже 101 тис. осіб (20%) – були зайняті на робочих місцях, де запиленість повітря робочої зони перевищує гранично допустимі норми, 92 тис. осіб (19%) – де через незручну робочу позу було складно виконувати виробничі обов’язки. Крім того, за умов перевищення рівнів напруженості праці змушені були працювати 90 тис. осіб (18%), коли мікроклімат у робочому приміщенні шкодить здоров’ю – 88 тис. осіб (так само 18%). Ще 64 тис. осіб (13%) були зайняті на робочих місцях, де повітря робочої зони загазовувалось випарами шкідливих хімічних речовин, 62 тис. осіб (12%) – де порушувались норми важкості праці тощо.

У відповідності з чинним законодавством, працівникам, які зайняті на роботах з несприятливими умовами праці, повинні надаватись пільги та компенсації. Проте право на них має лише той персонал, що відпрацював у зазначених умовах більше 80% робочого часу, а робочі місця були атестовані, як такі, що шкодять здоров’ю. У 2009р. з урахуванням зазначених вимог на підприємствах обстежених видів діяльності одним з видів пільг та компенсацій за несприятливі умови праці користувалися майже 44% персоналу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Статистика...  (22.06.10 09:53): Пенсия с 65 лет, рабочий день 12 часов... У государства не хватает бюджетных средств на пенсии, соц. пособия... З/пл по прежнему выплачивается в чёрную! Да выгоните армию налоговых инспекторов, МВД, КРУ и всех проверяющих органов на проверку тотальную на предмет официальности выплаты з/пл! Зайти в любой торговый центр: там армии продавцов подойти к каждому и задать вопрос: Ваша Ф.И.О., сколько здесь работаете? Затем списать с уголка потребителя данные предприятия. И проверить легальность выплаты з/пл за весь период. Если з/пл по чёрному-штраф!!! И что бы мало не показалось! И так тотально, везде: офисы, склады... Тем более база данных у проверяющих органов есть! И завтра бюджет наполнится, пенсии будет чем платить... А то пошли по пути отрабатывания президентом долгов перед бизнесом за гектары поместий... А то что народ при персонификации пенсионных отчислений ни фига пенсии не заработает ни бюджет ни фига не получает! А условия труда - это следующий этап... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте