Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
06:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

5 жовтня пожежникам вдалося загасити палаюче звалище на вул. Кротова

Тільки 5 жовтня вранці пожежникам вдалося загасити палаюче звалище на вул. Кротова у Дніпропетровську, дим від якого протягом двох днів «накривав» житловий масив. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в прес-службі ВАТ «Дніпрошина».

«У диму від палаючого звалища мешканці житлового масиву ледь могли розгледіти трамвай», — зазначили у прес-службі.

Як відзначають в прес-службі, до сьогодні стихійним звалищем опікуються тільки робітники шинного заводу та Державна пожежна частина №13 (що забезпечує пожежну безпеку на «Дніпрошині»).

У той же час, як повідомили інформагентству в Міжрайонній природоохоронній прокуратурі, 4 жовтня прокурором було направлено припис до органів місцевого самоврядування Дніпропетровська щодо ліквідації стихійного звалища (воно знаходиться на міській території, отож обов’язок вивезти сміття покладений на місцеву владу).

Як відзначив Міжрайонний природоохоронний прокурор Іван Поночовний, уже протягом цього тижня Управління екології та природоохоронних ресурсів має визначити збиток, вчинений забруднювачами (він розраховується, виходячи з території площі звалища, та потребує даних щодо вартості кв. метру землі на цій території). Після того, як буде визначено збиток, природоохоронна прокуратура має порушити кримінальну справу за фактом забруднення території.

Як повідомив Іван Поночовний, данні щодо низки компаній-забруднювачів у представників органів влади вже є: робітники «Дніпрошини» зафіксували на фото- та відеоносії номери вантажівок, які скидали сміття на пустирі.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», пустир поряд зі школою №25 на вул. Кротова протягом останніх місяців перетворився на смітник через скиди сміття будівельними компаніями міста та області. Добровільну охорону пустиря від вантажівок зі сміттям взяли на себе робітники розташованої поряд «Дніпрошини» та самі мешканці житлового масиву.

Основною проблемою на сьогодні є чи не щоденні випадки самовозгоряння сміття: як відзначають пожежники, повністю вирішити проблему наразі можливо тільки зі спеціальною технікою, якої на озброєнні пожежної частини №13 немає.

Gorod.dp.ua на Facebook.


житель Кротова  (06.10.06 17:33): Мусорник как дымел так и дымит, это всё отписка, там (на ж/м Кротова) есть ещё проблема с мусорником. В своё время Днепрошина начала строить очистные сооружения, уничтожив лесопосадку и наткнувшись на грунтовые воды строительство остановили и теперь туда везут мусор который время от времени поджигают. Мало того что горит мусор так ещё и земля от стоков днепрошины сползает, от ближайшего оползня до жилого дома на ул. Подмогильного максимум 60 метров. КТО ЭТИМ БУДЕТ ЗАНИМАТЬСЯ ?????????????????????????????7 Ответить | С цитатой
Пэрэсечный свыдомый любый громадянын  (06.10.06 17:26): Я думаю это еще один ШАГ в Европу!!! Люби друзи вжэ согодни!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте