Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
05:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відбулася прес-конференція голови облдержадміністрації Надії Дєєвої

Відбулася прес-конференція голови облдержадміністрації Надії Дєєвої
За словами голови облдержадміністрації, за цей період в області вдалося досягти зростання промислового виробництва на 7,9% відносно січня-серпня 2005 року. Область отримала прибуток у сумі 4,8 млрд. грн., прибутково спрацювали 61,2% від загальної кількості підприємств. Найбільшого приросту виробництва було досягнуто у харчовій промисловості – 8,4%, обробній – 7,8%, добувній – 7,6%, а також на підприємствах по виробництву та розподілу електроенергії, тепла, води, газоподібного палива – на 13,3%. У січні-липні 2006 року обсяги зовнішньоторговельного обороту товарами зросли на 12,7% і склали 5,7 млрд. дол. США. Зросли в 2,1 рази обсяги прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області, на 1 липня 2006р. вони склали майже 1,9 млрд. дол. США.

В області забезпечено щомісячне зростання заробітної плати порівняно із зростанням споживчих цін. Середньомісячна заробітна плата на Дніпропетровщині у липні збільшилася на 24% і склала 1 183,9 грн., що в 2,4 рази перевищує встановлений прожитковий мінімум. У той же час чисельність осіб, які мають статус безробітного, зменшилась з початку року на 22% і на 1 вересня 2006 р. становила 38,7 тис. чоловік.

Покращується й ситуація з розрахунками за енергоносії. За січень-серпень цього року Дніпропетровська область спожила електроенергії на суму 4,4 млрд. грн., з них сплатила 99,6%. Платежі за використаний природний газ (по фондах облдержадміністрації) у січні-серпні 2006 року склали 265,7 млн.грн., або 103,5%. "Ми поступово розраховуємося за електроенергію, - відмітила голова облдержадміністрації. – Тому політика відключення, яку застосовує ВАТ "ЕК "Дніпрообленерго", викликає занепокоєння. Компанія, перш за все, повинна пам’ятати про свої обов’язки перед споживачами, а не погрожувати їм відключеннями".

Голова облдержадміністрації Н.Дєєва основним показником, який відображає роботу влади, вважає звернення громадян. Їх кількість зменшується, але вони продовжують надходити. Це означає, що ще є над чим працювати, - говорить Надія Дєєва, яка напередодні прес-конференції провела два прийоми – в облдержадміністрації та в Регіональній приймальні Президента України. Людей, як і раніше, турбують проблеми житлово-комунального та дорожнього господарства, газифікації населених пунктів, сільського господарства, охорони здоров’я тощо. Проте, за словами голови облдержадміністрації, зараз змінився сам формат звернень, вони нові по формі і по суті: громадяни все більше звертаються з обґрунтованими пропозиціями, а не з скаргами, чим значно активізують роботу влади. Як наслідок, кількість вирішених звернень збільшилась з 33% до 60,5%, а кількість повторних звернень до голови облдержадміністрації зменшилась у 3 рази.

"Як бачимо, - сказала Надія Дєєва, - економіка Дніпропетровщини розвивається стабільно. Зараз ми можемо спостерігати позитивні зрушення в економіці, які дають змогу підвищувати рівень заробітної плати і зменшувати рівень безробіття, а значить, покращувати життя пересічних громадян".

Голова облдержадміністрації відповіла на численні запитання журналістів.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Ольга  (15.09.06 12:10): Все это прекрасно, но есть несколько но.Если люди больше знали где проходят эти встречи и когда, то обращений было бы больше.а то звониш на телефон жалоб у Деевой и в 9-00 еще никто не берет трубку. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте