Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
07:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Митрополит Володимир освятив нове приміщення Єпархіального управління Української Православної Церкви

9-го вересня в Дніпропетровську, у День міста, Предстоятель Української Православної Церкви, Митрополит Київський і всія України Володимир освятив нове приміщення Дніпропетровського Єпархіального управління Української Православної Церкви.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», в урочистостях з нагоди відкриття нового приміщення взяли участь Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва, голова облради Юрій Вілкул, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, екс-прем’єр-міністр України, народний депутат України Юрій Єхануров, екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Яцуба, екс-голова облради Микола Швець, священики, прихожани.

Як повідомили інформагентству «Придніпров’я» в прес-службі Дніпропетровської єпархії УПЦ, рішення про виділення земельної ділянки для будівництва нового єпархіального управління та архієрейського будинку на вул. Карла Лібкнехта Дніпропетровська міська рада ухвалила ще десять років тому, однак саме будівництво розпочалося кількома роками пізніше — 1999-го року відбулася урочиста церемонія закладення першого каменя в основу архієрейського будинку, а 2000-го — почалися підготовчі роботи до спорудження приміщення єпархії.

Освятивши приміщення Єпархії Блаженнійший Володимир звернувся до віруючих з невеликою проповіддю, в якій закликав зміцнювати православ’я і дотримуватися заповідей Господніх.

Першим особам міста й області за допомогу в спорудженні будівлі були вручені церковні ордени, зокрема голова облдержадміністрації Надія Дєєва отримала Орден Святої Варвари 1-го ступеню, екс-прем’єр-міністр України Юрій Єхануров — Орден Святого Іллі Муромця 2-го ступеня тощо.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я» від представників прес-служби єпархії, у триповерховій новій будівлі єпархії мають розмістити службові кабінети канцелярії, єпархіальний прес-центр, видавничий та місіонерський відділи, теле- і радіостудії, єпархіальну бібліотеку з читальним залом, великий актовий зал на 350 осіб для проведення лекцій і зустрічей, класи православної школи «Лествица», де навчатимуться 200 дітей.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», у рамках святкування 230-річчя Дніпропетровська на 9-10 вересня заплановано кілька десятків офіційних та розважальних заходів. Зокрема мистецькі акції — виставки просто неба, концерти.
Gorod.dp.ua на Facebook.


1  (11.09.06 15:39): Резидентура лубянского патриархата? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте