Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
09:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Завершено черговий етап виконання цільової програми з розвитку мережі зовнішнього освітлення Дніпропетровська на 2003-2008 роки.

Завершено черговий етап виконання цільової програми з розвитку мережі зовнішнього освітлення  Дніпропетровська на 2003-2008 роки.
Комунальне підприємство “Міськсвітло” завершило черговий етап виконання цільової програми з розвитку мережі зовнішнього освітлення Дніпропетровська на 2003-2008 роки. Про це сьогодні доповів міському голові Івану Куліченко керівник підприємства Олександр Олефіренко.

За перші два роки виконання програми було виконано її перший етап – відновлено та поліпшено освітлення центральних вулиць, мостів та магістралей, де рухається громадський транспорт. Таким чином вдалося значно підвищити безпеку руху та пішоходів у темний час доби. За цей період були освітлені: Запорізьке шосе, проспекти Правди, Гагаріна, К. Маркса, Кірова, Свободи, вулиці Героїв Сталінграда, Чернишевського, Карла Лібкнехта та інші, а також Набережна, всі мости та частина житлових масивів.

У листопаді 2005 року підприємство “Міськсвітло” розпочало наступний етап – роботи перейшли до житлових мікрорайонів та приватного сектору, згідно плану, затвердженому мером міста. Тільки за останні два місяці минулого року, завдяки кредиту, про який домовилася міська рада з постачальником обладнання фірмою “Шредер”, було відновлено освітлення на Червоному Камені, Перемозі, Парусі. Всього у 2005 році було встановлено 1800 світильників. У 2006 році роботи почалися на Комунарі, Лівобережному, у Придніпровську, та інших масивах. Всього буде встановлено вже 2669 світильників та змонтовано 40 км мереж.

Треба відзначити, що програма з освітлення Дніпропетровська – це не просто звичайний ремонт мереж, та “вкручення лампочок”. А, перш за все, впровадження сучасної автоматизованої системи управління освітленням та обліку електроенергії, використання нового енергозберігаючого обладнання. Наприклад, натрієві лампи, які зараз встановлює підприємство дають освітлення у 8 разів більше, а енергії беруть у сім разів менше, ніж попередні, крім того строк їх експлуатації від п'яти до шести років. Для відновлення мереж використовуються кабелі з так званим антивандальним покриттям, щоб запобігти їх вирізання та крадіжок. Сьогодні Іван Куліченко на житловому масиві Лівобережний ознайомився з принципом роботи нового автоматизованого пункту управління зовнішнім освітленням території. Якщо раніше інформація про всі збої у роботі надходила на центральний пункт управління по мережам телефонного кабелю, що було дуже ненадійно, то зараз підприємство досягло виділення окремої радіочастотної лінії, що дозволить отримувати дані без будь-яких перешкод. До речі, для України це поки що новий досвід у роботі автоматизованих пунктів, його впроваджено лише в одному із районів міста Києва.

Останній етап програми планується розпочати у 2007 році. Він передбачає реконструкцію старих, але поки що працюючих об'єктів зовнішнього освітлення. Таким чином, реалізація програми дозволить міській владі виконати три найважливіших завдання: підвищити безпеку на дорогах, збільшити надійність роботи системи освітлення міста, значно знизити витрати на експлуатацію мережі освітлення і оплату електроенергії за рахунок впровадження сучасних енергозберігаючих технологій.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Владимир (гость)  (27.07.06 20:40): Так это наверное, ему кто-то глаз подбил, вот и освещение есть :-)
А если серьёзно, на Левобережном горят только дворы, пр.Мира, Березинская, Захарченко и Щербины как были во тьме так и остались. Опять Куличменко проворововался.
Ответить | С цитатой
B  (27.07.06 19:46): Видно только не давно построили:)))) Ответить | С цитатой
А  (27.07.06 15:40): to обыватель: У нас есть ж/м Кротова??? Это новость! Всегда был уверен, что это улица. Мда, что ни день, то новости. Ответить | С цитатой
dan  (27.07.06 15:14): центр "осветили" - остальные районы по барабану
все как обычно
Ответить | С цитатой
обыватель  (27.07.06 13:58): А на ж/м Кротова вообще отсутствует какоебы то нибыло освещение, все условия для разгула преступности всех возрастов
и никто ничего не делает
Ответить | С цитатой
гость  (27.07.06 13:57): на Рабочей как была тьма - так и осталась :( Ответить | С цитатой
kot1066  (27.07.06 13:51): Токо одно непойму, почему в районе пр.Петровского тьма *** Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте