Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
07:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Про проект Генерального плану розвитку Дніпропетровська

Про проект Генерального плану розвитку Дніпропетровська
У наступні 25 років населення Дніпропетровська має зрости з 1 млн 54 тис. до 1,2 млн людей. Такий показник врахований у проекті Генерального плану (Генплан) розвитку міста на наступні 25 років, презентація якого відбулася в Дніпропетровській міській раді 5-го липня.За словами одного із розробників Генплану — головного архітектора інституту «Діпромісто» Миколи Лопатюка, такий і навіть більший показник — у 1,3 млн населення — мав бути досягнутий у Дніпропетровську, згідно з нині діючим Генпланом, затвердженим 1991-го року, вже у 2010-ому році, однак нові демографічні тенденції внесли свої корективи.

У наступні 25 років через брак вільних для забудови площ у Дніпропетровську доведеться ущільнювати вже забудовані райони. Микола Лопатюк, зокрема, зазначив, що наразі в місті лишилося тільки близько 60 гектарів площі, придатної для забудови, в основному — у районі Воронцовки, решту майданчиків, придатних для спорудження об’єктів, належить ще підготувати, але це, за словами головного архітектора, дешевше, ніж реконструювати старі будівлі. У наступні 25 років нові будинки мають з’явитися на Лівому березі в районі вул. Широкої, на житловому масиві Лівобережний-3, на житловому масиві Клочко.

Що ж до правого берега, то тут, за інформацією Миколи Лопатюка, визначено більше десяти майданчиків для забудови, передусім, планується завершити формування житлових масивів у західній частині міста, зокрема «Паруса», де знаходитиметься кінцева станція метро, а також закінчити створення, як висловився архітектор, ансамблю житлових масивів «Перемога» та «Сокіл» (у тому числі, добудувати бульвар Слави).

Кілька десятків територій у Дніпропетровську перебувають «в зоні інтересу інвесторів». Про це, презентуючи проект Проекту Генерального плану (Генплан) розвитку Дніпропетровська на наступні 25 років в Дніпропетровській міській раді 5-го липня, заявив один із його розробників, головний архітектор інституту «Діпромісто» Микола Лопатюк.

Микола Лопатюк, зокрема, поінформував про заплановану на майбутнє більш активну забудову міських балок, зокрема, Червоноповстанської, балок поблизу магістральних доріг на Запоріжжя та Донецьк.

За словами головного архітектора, зі звільненням складських приміщень Міністерства оборони на вул. Сімферопольській та Уральській теж мають з’явитися майданчики, на яких планують вести будівництво.

Крім того, один із розробників Генерального плану поінформував про намічені в проекті великі центри громадського життя, які належить створити упродовж 25 років, — поблизу Будинку Торгівлі на Лівому березі, на житловому масивів «Сокіл», на перехресті Донецького шосе з вулицею Передовою, у районі Запорізького шосе.

У найближчі 25 років у Дніпропетровську збудують два нові автодорожні мости через Дніпро. Про це на презентації проекту Генерального плану розвитку міста в Дніпропетровській міській раді 5-го липня повідомив один із його розробників, фахівець інституту «Діпромісто» Борис Скоробагатов.

Спеціаліст, зокрема, поінформував про те, що два із нині діючих автомобільних мостів у Дніпропетровську — Центральний і Амурський — вичерпали свої ресурси, Кайдацький — наближається до вичерпання, а Південний — має невеликий резерв.

Відтак, найближчими десятиліттями місту доведеться звести ще два мости, один з яких розташується, як зазначив Борис Скоробагатов, у районі вул. Павлова з виходом в Аптекарську балку, другий — трохи нижче діючого Мерефо-Херсонського залізничного моста.

Проект Генерального плану (Генплан) розвитку Дніпропетровська на наступні 25 років передбачає збереження й розширення існуючих «зелених» зон. Про це на презентації проекту Генплану в Дніпропетровській міській раді 5-го липня поінформував один із його розробників, головний архітектор інституту «Діпромісто» Микола Лопатюк. Головний архітектор, серед іншого, повідомив про заплановане збільшення зелених насаджень на житловому масиві «Перемога», у Діївському гідропарку та Лівобережному ландшафтному утворенні.

Наростити масиви зелених насаджень у селищі Кіровському, Таромському та в районі вул. Войцеховського, за інформацією Миколи Лопатюка, — це також першочергове завдання, намічене Генпланом.

Крім того, Генплан, як зазначив архітектор, передбачає збереження тих зелених «перлин», які зараз має місто, — ботанічного саду Дніпропетровського національного університету, парку імені Ленінського комсомолу, Тонельної балки, а також Новоігренського лісу в Самарському районі, який, крім екологічного, має ще й історико-археологічне значення.
Gorod.dp.ua на Facebook.


netb  (07.07.06 16:44): Вася, 146 тыс. за 25 это не так уж много, если бы уровень рождаемости превышал смертность... Ответить | С цитатой
Fduch  (07.07.06 09:23): kot1066: ага, а "Південний — має невеликий резерв" - это который лет 6 только как открыли... Ответить | С цитатой
Надежда  (06.07.06 17:34): Кто бы нам сказал, включена в план реконструкции улица Степана Разина? На ней же жить не возможно. Это все равно, что спать и есть на помойке. В прошлом году обещали включить в план 2006 года. Да, видно, обманули. Самое интересное, что улица очень интересная для развития бизнеса. Сразу за Новым мостом, все коммуникации рядом. А вот для жителей завод К. Либкнехта и пыльная дорога - просто погибель. Ответить | С цитатой
zvezda  (06.07.06 15:30): ок, бум расширяца!
а вообще, самое главное, чтоб они перед домами новых домов в 25 метрах не настроили
Ответить | С цитатой
kot1066  (06.07.06 15:22): Ну и где проект????????????
Как можна увидеть этот залёт анжинерной мысли?!
Этож надо - отмочили: ""мост Кайдацький — наближається до вичерпання,""
Ответить | С цитатой
Вася  (06.07.06 13:58): 146 тыс. за 25 лет - это не так уж и много. Ответить | С цитатой
netb  (06.07.06 12:55): " У наступні 25 років населення Дніпропетровська має зрости з 1 млн 54 тис. до 1,2 млн людей. " - смиялся :))) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте