Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
07:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Свято Івана Купала відзначать на Краснокам’янському озері

Свято Івана Купала мешканці Дніпропетровська зможуть відзначити 6 липня о 17.00. на Краснокам’янському озері у парку ім.Леніна. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомила завідуюча методичним центром Управління культури і мистецтва Дніпропетровської міської ради Лідія Мартинова.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», усіх бажаючих відсвяткувати день Івана Купала на березі озера зустрічатиме духовий оркестр, виступатимуть молодіжні колективи Дніпропетровська, а також планується запалити вогнище та спалити опудало Марени.

За давніми традиціями, найголовнішими атрибутами свята є Купало і Марена. Зібравшись, дівчата беруться за руки і ходять навколо Марени та співають пісень про Марену. Одна з них зупиняється, бере солом’яне опудало й ставить під дерево, або поруч із гілкою — Мареною, інші дівчата вбирають голову того опудала стрічками, а на шию чіпляють намисто — це Купало. Потім його обкладають соломою з кропивою і запалюють. Коли вогонь розгориться, хлопці й дівчата беруться за руки й перестрибують через вогонь, а інші в цей час співають.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Ребекка  (06.07.06 12:13): Попадут туда бездельники с управления культуры городского совета Ответить | С цитатой
A  (06.07.06 11:52): в 17-00... круто... ну и кто к вам сможет попасть? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте