Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
09:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпродзержинську планують відновити Свято-Миколаївський собор селища Тритузного

У Дніпродзержинську планують відновити Свято-Миколаївський собор колишнього козацького селища Тритузного. Про це інформагентству „Придніпров’я” повідомила директор Дніпродзержинського музею історії міста Наталія Буланова.

За інформацією Наталії Була нової, на виїзному засіданні, яке пройшло на території собору за участю першого заступника міського голови Дніпродзержинська Андрія Ялового, заступника міського голови Тетяни Герасюти, головного архітектора міста Юрія Бєлобородова, директора музею Наталії Буланової, архієпископа Адріана (УПЦ Київського патріархату) та благочинного священнослужителя Миколи Панченка, обговорено питання відновлення церкви за рахунок спонсорських коштів та надання собору, побудованому на місці козацької церкви в Тритузному в 1825 році, статусу пам’ятника історії місцевого значення.

Як повідомила Наталія Буланова, майже покинутий собор, що знаходиться на узбіччі території колишнього Придніпровського хімзаводу у безпосередній близькості до хвостосховищ радіоактивних відходів ПХЗ, священнослужителі та церковна громада вважають „намоленим місцем” і прохають дозволу на його відновлення. За висновками наради, собору в селищі Тритузному буде надане друге життя.

Довідка: На території нинішнього Дніпродзержинська за часів Січі існували три козацькі поселення: Карнаухівка (нині входить до адміністративного складу міста, має власні структури самоврядування), Романкове (увійшло до складу міста у 1938 році), Тритузне (під час індустріалізації селище „розчинилося” у промисловій зоні).
Gorod.dp.ua на Facebook.


Александр  (11.06.06 11:58): Спасибо за такое начинание, поддреживаю.
А где можно подробнее узнать про собор, план ремонта и пр., и реквизиты - куда можно перевести деньги.
У меня отец оттуда родом.
Только плохо, что вокруг собора люди не живут - сплошная промзона.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте