Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
10:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Виставка «Ескізний проект музейного центру Олени Блаватської та її родини»

У Дніпропетровську, в Будинку-музеї Олени Блаватської 8 травня о 10.00. відбудеться відкриття виставки «Ескізний проект музейного центру Олени Блаватської та її родини», яка приурочена до 175-річчя Олени Блаватської. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомила адміністрація музею «Літературне Придніпров’я».

За інформацією адміністрації, на виставці буде експонований новий проект майбутнього центру Олени Блаватської та її родини, фото фрагментів інтер’єру.

Як повідомила адміністрація, виставка триватиме до кінця жовтня.

Довідка: Олена Петрівна Блаватська (1831-1891) — засновниця теософськогого руху. Народилася в Катеринославі (нині Дніпропетровськ) 31 липня 1831 року в родині вихідця з Німеччини. Її бабусею по материнській лінії була княгиня Олена Павлівна Долгорука. По лінії бабусі родословна Блаватської бере свої корені від княжого роду Рюриковичів.

Олена Блаватська багато мандрувала по Європі та Азії, бувала в США, Тибеті, де отримала посвяту в окультні містерії. У 1873 році перебралася до Нью-Йорка і через два роки після того заснувала Теософське товариство. Основні роботи Олени Блаватської — «Разоблаченная Исида» (1877) и «Тайная доктрина» (1888).

24 березня 1994 року в Дніпропетровську відбулося відкриття кабінету-музею Олени Блаватської в будинку, де вона народилася.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте