Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
06:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Визначилися переможці та призери фестивалю «Дніпровські погостини»

На щорічному обласному дитячому фестивалі екранних мистецтв «Дніпровські погостини», що відбувся 17 грудня у дніпропетровському Будинку вчених, були визначені переможці та призери у чотирьох номінаціях. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив директор Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» Олександр Кучма.

За інформацією Олександра Кучми, у номінації «Анімаційне кіно» перше місце журі присудило Дніпропетровському обласному дитячо-юнацькому кіноцентру «Веснянка» за програму анімаційних фільмів, присвячених 60-річчю Великої Вітчизняної війни, друге місце — мультстудії «Соняшник» Станції юних техніків Ленінського району м. Дніпропетровська, третє — кінокомпанії «ІКС» (смт Межова). У номінації «Ігрове кіно» на першому місці — телестудія «Шанс» Будинку дітей та юнацтва Центрального міського району м. Кривого Рогу, на другому — кіногурток «Аматор» Славгородської середньої школи (СШ) Синельниківського району, на третьому — кіногурток «Едельвейс» СШ № 85 м. Кривого Рогу. У номінації «Хронікально-документальне кіно» трійка переможців така: студія Пролісок» Знаменівської СШ Новомосковського району (перше місце), Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «! Веснянка» (друге) та третє — студія «Ракурс» (м. Верхньодніпровськ). У номінації «Телевізійні програми» перше місце посіла студія «Автор TV» (м. Дніпродзержинськ), друге — студія «Калейдоскоп» (м. Жовті Води) та третє — студія «Юніон TV» (м.Павлоград).

Загалом у фестивалі взяли участь 14 дитячих студій з Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Верхньодніпровська, Межівського та Павлоградського районів Дніпропетровщини. Як повідомив Олександр Кучма, фестиваль «Дніпровські погостини» проводиться з метою збереження дитячого кінематографічного мистецтва та виявлення обдарованих дітей Дніпропетровщини. Організатори фестивалю — Головне управління освіти та науки Дніпропетровської державної обласної адміністрації та Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка».

Довідка: З 1990 року в Дніпропетровську працює позашкільний заклад нового типу — Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка», створений на базі народної мультстудії, яка в 2003 році відзначила своє 30-річчя. Діти кіноцентру — переможці багатьох дитячих кінофестивалів і виставок різного рівня в Києві, Парижі, Берні, Москві, Тбілісі та ін. Напрямки роботи: мультстудія, образотворче мистецтво, студія ігрового та документального кіно, відеогрупа, гуртки кіноосвіти, студія комп’ютерної графіки та анімації, клуб художньо обдарованих дітей «Дебют», Мала академія народних мистецтв та Мала академія наук, Театр юного кіноактора, Школа юного журналіста.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте