Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
09:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Вже понад 700 жителів Дніпропетровщини померли від СНІДу, в тому числі 19 дітей

СНІД забрав життя вже понад 700 жителів Дніпропетровщини, з них 19 – діти. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив головний лікар Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», жіночі консультації виявляють від 20 до 30 ВІЛ-позитивних жінок щомісяця.

Демонстрація зростаючих зусиль всього людства призупинити епідемію ВІЛ/СНІДу – мета Дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми, який проводиться щороку 1 грудня.

На думку медиків, поширення епідемії серед загального населення, зростання кількості випадків ВІЛ серед жінок репродуктивного віку, вагітних жінок викликає цілий комплекс проблем, пов’язаний з особливою соціально-психологічною ситуацією в суспільстві. «Кожному мешканцю нашої країни слід усвідомити, що епідемія ВІЛ – це реальність сьогодення», — зазначив Юрій Корягін.

Фахівці, котрі щодня стикаються з проблемою ВІЛ/СНІД та бачать на власні очі, що чекає на людей з ВІЛ/СНІД, запевняють, що потрібне толерантне ставлення, співчуття до людей, котрі живуть з цією інфекцією, та недопущення будь-якої дискримінації.

Довідка: У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня було офіційно оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом.

У 2003 році Всеукраїнська мережа людей, котрі живуть з ВІЛ/СНІД, виступила з ініціативою змінити назву Дня 1 грудня з «Дня боротьби зі СНІДом» на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми» з метою підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до людей, котрі живуть з ВІЛ/СНІДом.
Gorod.dp.ua на Facebook.


doc в отставке  (04.12.05 05:16): Выявление ВИЧ позитивных это одна проблема. День борьбы со СПИДом, это тоже хорошо, но как то пафосно. А как и кто борется? А лечение ВИЧ позитивных ???, кто когда видел ингибиторы реверс транскриптазы и ингибиторы протеазы, которые необходимо принимать ежедневно и сколько они стоят кто-нибудь знает? и которые нужно принимать всю оставшуюся жизнь. Эта проблема еще просто не имеет решения и размеры катастрофы еще никто не представляет.. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте