| |«« | «« | »» | »»| |
Жовтень – традиційний час збирання врожаю гарбузів.
Українська кухня здавна славилася безліччю рецептів страв із гарбуза. І зараз цей дар полів та городів знову популярний на наших кухнях.
Українські ресторатори повертають до життя старовинні рецепти страв із гарбуза.
Про це розповіла Людмила Малишева – засновник та керівник Дніпровського товариства жінок «Мальва»:
«Українська автентична кухня - Гастрономічний код Нації.
Що дійсно перемикає, наповнює, надихає, зігріває та додає щастя в наше життя, то це кожна зустріч Жіночої спільноти Мальва!
А коли це яскраві партнерські соціально значущі проєкти, як цей наш гастрономічний, то це особливе наповнення та задоволення, а ще майже магія занурення та творення!
Я вкотре безмежно дякую пані Олені Булах, Голові Асоціації рестораторів та готельєрів м. Дніпра, за підтримку самої ідеї та реалізації проєкту! Це велика постійна системна робота, бо кожного разу ми занурюємося в історичний певний період життя українського народу, його культурні, національні та кулінарні традиції!
Звісно ми не могли оминути гарбузову тему, бо насіння гарбуза потрапило в Україну ще в XVI -му столітті, та с того часу до тепер гарбуз став символом української культури та національної традиції.
А саме в жовтні буйство стиглих жовто-гарячих гарбузів! Цього разу з пані Оленою ми готували за стародавніми автентичними рецептами страви гарбузові.
Незвичні, бо максимально наближені до тих, які готували наші пра пра прабабусі, з того що було, власними ручками, бо головне було нагодувати дітей, чимось смачненьким та ситним! І дітки залюбки ласували гарбузовими вергунами з молочком!
Я коли куштувала, гарбузовий вергун сіруватого кольору, дивного смаку, неначе торкалася наших пращурів, відчувала їх непросте, часом нестерпне життя, в той же час величезну силу нашого народу, працьовитість та винахідливість з усього, що є під руками придумувати готувати різні страви, які дійшли до нашого часу!
А ще подумки вдихаючи аромат свіжих гарбузових вергунів, безмежно дякувала нашим предкам за нас, за нашу рідну землю!
Ми згадували сімейні традиції повʼязані з гарбузами, почули багато теплих, щемливих історій і це дуже важлива опора для кожного з нас сьогодні!
Пані Олена Булах розповіла, як під час цієї страшної війни, готувала з однодумцями гарбузові страви для наших Захисників!
А ще, від Олени Булах ми спробували смаколики з гарбуза - цукерочки та смачнючий мармелад!
Щиро дякуємо, дорога наша пані Олена Булах за Вашу величезну працю в популяризації української автентичної кухні!
Наші партнери по проєкту, міське кафе Кохай також приготували цього разу цікавий салат з гарбузом, так що завітайте в це затишне місце та самі спробуйте!
Ось такий наш український гарбуз, який смакує нам щедро з давніх давен!
За традицією співали українських пісень і це так зворушливо завжди!».
Фото зі сторінки товариства "Мальва"
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
| Новини компаній | |
| Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
| Архів новин | |