Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 27 жовтня 2025
19:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ресторатори Дніпра відроджують рецепти старовинних страв із гарбуза

|«« «« »» »»|

Жовтень – традиційний час збирання врожаю гарбузів.

Українська кухня здавна славилася безліччю рецептів страв із гарбуза. І зараз цей дар полів та городів знову популярний на наших кухнях.

Українські ресторатори повертають до життя старовинні рецепти страв із гарбуза.

Про це розповіла Людмила Малишева – засновник та керівник Дніпровського товариства жінок «Мальва»:

«Українська автентична кухня - Гастрономічний код Нації.

Що дійсно перемикає, наповнює, надихає, зігріває та додає щастя в наше життя, то це кожна зустріч Жіночої спільноти Мальва!

А коли це яскраві партнерські соціально значущі проєкти, як цей наш гастрономічний, то це особливе наповнення та задоволення, а ще майже магія занурення та творення!

Я вкотре безмежно дякую пані Олені Булах, Голові Асоціації рестораторів та готельєрів м. Дніпра, за підтримку самої ідеї та реалізації проєкту! Це велика постійна системна робота, бо кожного разу ми занурюємося в історичний певний період життя українського народу, його культурні, національні та кулінарні традиції!

Звісно ми не могли оминути гарбузову тему, бо насіння гарбуза потрапило в Україну ще в XVI -му столітті, та с того часу до тепер гарбуз став символом української культури та національної традиції.

А саме в жовтні буйство стиглих жовто-гарячих гарбузів! Цього разу з пані Оленою ми готували за стародавніми автентичними рецептами страви гарбузові.

Незвичні, бо максимально наближені до тих, які готували наші пра пра прабабусі, з того що було, власними ручками, бо головне було нагодувати дітей, чимось смачненьким та ситним! І дітки залюбки ласували гарбузовими вергунами з молочком!

Я коли куштувала, гарбузовий вергун сіруватого кольору, дивного смаку, неначе торкалася наших пращурів, відчувала їх непросте, часом нестерпне життя, в той же час величезну силу нашого народу, працьовитість та винахідливість з усього, що є під руками придумувати готувати різні страви, які дійшли до нашого часу!

А ще подумки вдихаючи аромат свіжих гарбузових вергунів, безмежно дякувала нашим предкам за нас, за нашу рідну землю!

Ми згадували сімейні традиції повʼязані з гарбузами, почули багато теплих, щемливих історій і це дуже важлива опора для кожного з нас сьогодні!

Пані Олена Булах розповіла, як під час цієї страшної війни, готувала з однодумцями гарбузові страви для наших Захисників!

А ще, від Олени Булах ми спробували смаколики з гарбуза - цукерочки та смачнючий мармелад!

Щиро дякуємо, дорога наша пані Олена Булах за Вашу величезну працю в популяризації української автентичної кухні!

Наші партнери по проєкту, міське кафе Кохай також приготували цього разу цікавий салат з гарбузом, так що завітайте в це затишне місце та самі спробуйте!

Ось такий наш український гарбуз, який смакує нам щедро з давніх давен!

За традицією співали українських пісень і це так зворушливо завжди!».

Фото зі сторінки товариства "Мальва"

Gorod.dp.ua на Facebook.


Evgen  (27.10.25 18:22): Главное - потом не обделаться Відповісти | З цитатою
Evgen  (27.10.25 17:34): Последняя фотка с картиной на стене -огонь. :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
90
років тому почали будувати Набережну

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті