Городской сайт продолжает знакомить с судьбами героев, которые защищают Украину в составе 128-й Днепровской бригады «Дикое поле».
И сейчас в 128-й бригаде рассказали о живой легенде бригады, воине с позывным «Бача»:
«Це Бача — легенда 128 бригади “Дике Поле”!
Коли він чаклує над казаном — буде щось неймовірне.
На фото Бача робить борщ, який вийшов на славу, а відео з ним, де ополоник сам стоїть у гущі, за кілька днів зібрало понад 30 тисяч переглядів, тисячу лайків і безліч коментарів від тих, хто куштував кулінарні шедеври Бачі: “ТребаїхатидоМіши… Я згадую Мішину шурпу… Пощастило мені скуштувати цю смакоту… Бача неймовірний…”
Обов’язково подивіться відео з борщем! https://www.facebook.com/reel/1256313415983892
Насправді він не кухар, а бойовий сержант. Звати його Михайло. “Бача” — це позивний, який він отримав у 18 років, коли його відправили воювати в Афганістан. У перекладі з парсі “Бача” — і хлопчик, і товариш, і побратим. Підходить і для 18, і для 60, сміється Михайло.
У 2014 році він воював у складі батальйону “Айдар”, отримав важке поранення й був списаний за станом здоров’я. А в 2022-му, після початку повномасштабного вторгнення, у Бачі не було вибору: він жив на Луганщині, яка в перші дні потрапила під удар.
До ЗСУ його тоді не взяли через поранення, тож він зі зброєю й ветеранами “Айдару” приїхав у Дніпро та вступив добровольцем до новоствореної 128 бригади ТрО.
Разом з бригадою Бача пройшов бойовий шлях до перетворення бригади тероборони на 128 окрема важка механізована бригада "Дике Поле".
Він воював три з половиною роки, а тепер, коли виповнилося 60 і з честю провели з військової служби, Бачі просто нікуди їхати — його дім лишився в окупації. Можливо, він знову укладе контракт і служитиме далі? А поки насолоджується улюбленою справою — готує для побратимів.
“Колись, ще у 2022-му, повернувся з нуля. Був дуже голодний і вирішив зробити плов. Наготував цілий казан — аромат шалений. Але викликали до комбата, потім до бригади… Кілька годин мотався. Повернувся, а казан аж блищить — хлопці все з’їли. Довелося їсти сухпай. Але все одно приємно, бо такий вилизаний казан — це найкращий комплімент кухарю”, — сміється Бача».
Фото 128 бригады.
![]() |
Gorod`ской дозор |
![]() |
Фоторепортажи и галереи |
![]() |
Видео |
![]() |
Интервью |
![]() |
Блоги |
Новости компаний | |
Сообщить новость! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архив новостей |