Щороку українські родини традиційно готуються до холодного сезону: консервують овочі та фрукти, заморожують ягоди, сушать трави й гриби. Проте останнім часом усе більше людей стикаються з подорожчанням продуктів і зростанням витрат на домашні заготовки.
Журналісти «Наше місто» провели опитування серед мешканців Дніпра та дізналися, як саме вони готуються до зими та чи відчули цьогоріч зростання цін на продукти для консервації.
Думки виявилися різними: хтось вже встиг законсервувати огірки й помідори, інші цього року відмовилися від традиційних заготовок саме через високі ціни. А дехто зізнається, що взагалі не займається консервацією – надає перевагу готовій продукції з магазинів.
«Я вже цю справу закинула давно, тому що ну дуже жарко. Ну, інколи я там консервую, томатний сік, але ну, не зараз, це можна зворитися. Ну, і зараз якщо подивитися, стільки коштує кілограм томатів, то немає ніякого сенсу», – поділилася дніпрянка.
Інша мешканка міста зауважує:
«Ціни ростуть на все, не тільки на овочі. Моя мама, наприклад, намагається купувати продукти на ранкових ринках — там трохи дешевше. Але людей багато, і все швидко розбирають».
Що ще думають мешканці Дніпра про консервацію та ціни – дивіться у нашому відео:
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |