Більше тижня мешканці Дніпра масово переживали через потенційно небезпечні добавки до харчової солі.
Дуже широке обговорення цієї теми розпочалося трохи більше тижня тому у соцмережах. Жителі Дніпра звернули увагу, що до складу окремих марок харчової солі входять добавки, які при нагріванні можуть стати небезпечними для людини.
Йдеться про фероціанід натрію (E535) та фероціанід калію (Е536). Деякі виробники додають їх у харчову сіль, щоб та не перетворювалася на грудки. Ці добавки заборонені у низці країн як небезпечні для здоров'я людини.
Міський сайт уже писав про цю ситуацію.
Завідувач кафедри хімії НТУ «Дніпровська політехніка» Ольга Пантелєєва журналістам "Суспільне. Дніпро" пояснила, що у чистому вигляді фероціанід калію справді може бути небезпечним для здоров'я. У харчовій промисловості дозволено використання цих добавок в одній тисячній відсотки. У такій пропорції вони не завдають жодної шкоди здоров'ю. У харчовій солі Е536 міститься ще в меншій пропорції.
У той самий час інших партіях солі цей компонент взагалі міститься.
Переглянути сюжет про це можна тут.
Загалом завжди слід уважно дивитися на упаковку продукту.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |