Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 26 октября 2024
02:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Животные лечат ветеранов Большой войны

|«« «« »» »»|

В Днепре и Днепропетровской области используют различные виды терапии ветеранов войны с участием животных.

О различных видах такой терапии Городской сайт уже неоднократно рассказывал.

Уже длительное время целительное воздействие ипотерапии (лечебного воздействия коней) для наших защитников используют инициаторы проекта «Тримайся за гриву».

На минувших выходных с лошадьми снова с удовольствием общались наши защитники и члены их семей, о чем сообщила одна из инициаторов этого проекта Милена Тараненко:

«Посеред шаленого тижня в нас відбулася чергова зустріч з бійцями Національної гвардії - хлопці зовсім ненадовго опинилися посеред мирного життя, зовсім скоро їх знову чекає передова..

Складний час, надскладні випробування, тривожний настрій, але… але спілкування з кіньми (Ніку ми вже також вважаємо маленькою конячкою) неодмінно викликає у хлопців теплу посмішку .

«А можна колись приїхати з дітьми?».

Звісно, можна !

Ось і все, наша місія виконана - є бажання вижити, вистояти, і повернутися».

Следующая такая встреча пройдет в начале ноября.

А для ветеранов войны из Павлоградского района организовали поездку на сыроварню «Зеленый Гай» рядом с областным центром.

При сыроварне есть прекрасный контактный зоопарк, с животными которого с радостью общались проходящие реабилитацию военные.

Об этом рассказали организаторы поездки:

«Ветерани російсько-української війни, які зараз повертаються до цивільного життя після захисту країни, потребують додаткової уваги та підтримки для відновлення здоров'я та соціальних зв'язків.

Нещодавно ветерани з Павлоградщини мали змогу трохи перепочити та підживитись позитивними емоціями на екскурсії до сироварні «Зелений гай». Цю поїздку для них організували за сприяння ДТЕК Павлоградвугілля.

Ця ферма-сироварня - чудова для усамітнення та спілкування із природою. Тут ветерани та їхні рідні із задоволенням продегустували крафтові сири, отримали сеанси пет- та іпотерапії.

Взаємодія з тваринами стала особливою частиною дня: захисники перегладили та потримали на руках безліч котів і собак, годували кіз, каталися на конях.

За словами фахівців, таке контактне спілкування з тваринами підіймає настрій і допомагає відірватися від повсякденних турбот.

«Ми сприяємо таким заходам, щоб наші герої-ветерани мали більше ресурсу для відновлення при поверненні до цивільного життя. Це – частина великої програми з підтримки захисників, ветеранів та їхніх родин, що діють на наших підприємствах», — зазначив Сергій Воронін, головний виконавчий директор ДТЕК Павлоградвугілля.

Серед співорганізаторів відновлювальних поїздок - Центр громадської активності Західного Донбасу, Центр надання соціально-психологічної допомоги та волонтерські організації «Від брата», «Дальній кордон», «Крила перемоги», «Дальній кордон 4.5.0».

Фото – Милена Тараненко и «Павлоградуголь»

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте