Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 16 октября 2024
03:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ледовый дворец «Метеор» превращается в руины!

Ледовый дворец «Метеор» превращается в руины!

Из Ледового дворца вывозят кирпич, материалы для строительства и все, что только может представлять ценность…

С такими темпами разрушения Ледовый дворец может скоро превратиться в голый каркас.

А ведь какие были планы по его реконструкции!..

Наверное, Ледовый дворец до сих пор бы благополучно работал, в нем проводили бы концерты и мероприятия, здесь воспитывали бы юных фигуристов и хоккеистов, играли матчи баскетбольной Суперлиги….

Если бы не два счастливых, как тогда казалось, момента.

В 2013 году Украина получила право на проведение баскетбольного чемпионата Европы 2015 года. В числе городов-счастливчиков был и Днепр, который до этого обделили с футбольным Евро-2012.

И Ледовый тотчас закрыли и начали активно готовить к реконструкции, разбирая все, что только можно.

Но в 2014 году началась война, и стало не до Евробаскета.

В 2021 году – о, диво! – реконструкцию Ледового включили в планы президентского Велыкого будивныцтва.

Но в феврале 2022 грянула Большая война…

О нынешнем состоянии Ледового двора с болью рассказал известный днепровский активист и общественник Денис Поддубский:

«Що за дичина коїться з льодовим палацом спорту Метеор у Дніпрі?

Розбираймося разом, друзі. Мені, як місцевому жителю, вже неможливо далі мовчати та ігнорувати плачевну ситуацію з нашим неординарним спортивним комплексом, який варварськи руйнується просто зараз.

Мешканці Дніпра добре знають цей колосальний льодовий палац. Жителям інших міст буде цікаво дізнатися, що, згідно з Вікіпедією, "за своєю архітектурою та оснащенням – це унікальна споруда, де розміщуються дві льодові арени, спеціалізовані зали та стрілецький тир. Трансформована арена великої ковзанки дозволяє проводити у палаці, крім змагань з різних видів спорту, великі театралізовані вистави, виставки та концерти."

І справді, ще порівняно недавно все так і було! Тут проходили численні концерти, корпоративи та виставки, працював великий каток і спортивні секції. Поруч працював фонтан, стадіон, вірувало спортивне та повсякденне життя.

А у 2021 році широко відомий Юрій Голик повідомив, що "у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Метеор стане сучасною багатофункціональною ареною міжнародного рівня".

Крім паркану з великим жовтим банером, демонтажу вікон та купи будівельного сміття у дворі, нічого так і не зробили. Настав лютий 2022 року, всі роботи законсервували (що само по собі зрозуміло, звичайно). Зник жовтий банер, побили решту вікон, з'явилися діри в паркані, і почали потихеньку вивозити з комплексу все, що ще представляло цінність.

Зараз тут руїна, відчинені навстіж двері та запах сирості зсередини. Здалеку чуються звуки, наче хтось доламує останки залізних елементів комплексу. Повне відчуття, що це германські варвари середньовіччя доламують руїни римських міст.

Поруч Південмаш і басейн Метеор, що працює й куди регулярно прилітають ракети наших зовнішніх ворогів. А льодовий палац у цей час, схоже, доламують (або дозволяють доламувати) внутрішні недруги нашого міста, які красиво розповідають зовсім про інше у своїх соціальних мережах. І ми разом можемо це зупинити, поки ще не завалився каркас. Прошу всіх поширювати та додатково досліджувати цю резонансну ситуацію.

Додаткова інформація з відкритих джерел:

Місце розташування комплексу — м. Дніпро, вулиця Макарова, 27-А.

Власник — Дніпропетровська обласна рада (голова Дніпропетровської обласної ради з 16 грудня 2020 року — Лукашук Микола Васильович).

Безпосередньо комплекс належить до комунального закладу "Дніпропетровський обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" (код ЄДРПОУ 33116978, керівник Хрущ Микола Сергійович).

Обласна рада, Микола Лукашук, що ж це коїться? Чи ви хотіли як краще, а якісь рейдери підступно вивели комплекс з вашого управління та чинять свавілля? Навіть огорожа останніми тижнями відкрита в як мінімум трьох місць одразу. Схоже, що відбувається подальша руйнація нашого загального надбання! Які робляться кроки з вашого боку як власників споруди, щоб це зупинити?».

Фото со страницы Дениса Поддубского.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Олена  (14.10.24 06:44): Щось не зрозуміло, якою мовою тут написано Відповісти | З цитатою
Інхатеб  (13.10.24 10:39): :-( Відповісти | З цитатою
Бегемот  (13.10.24 07:40): Это тяжелое наследие кговавого режима. Відповісти | З цитатою
Элвис  (12.10.24 07:30): Традиция у нас тут такая. Ломать, не строить. Кинотеатр Салют так умирал. Теперь кинотеатр Січ, в процессе. И Метеор уже почти не подлежит восстановлению. Теперь можно продать по цене собачей будки, снести и воздвигнуть на этом месте торговое заведение. Всё к этому идёт. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Vlad  (11.10.24 22:16): напевно вирішили знести і після війни збудувати новий сучасний комплекс 21 століття,просто про це ще не сказали громадськості... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Геннадий  (11.10.24 14:06): На его месте наши ненасытные новые парковки сделают. Відповісти | З цитатою
да уж  (11.10.24 13:59): Больно смотреть, конечно, столько воспоминаний с ним связано - различные концерты и прочие выступления, радиорынок... Кажется, что в этом здании бурлила вовсю ещё вчера, а уже столько лет прошло, оказывается... Відповісти | З цитатою
Вася  (11.10.24 13:13): Да и бог с ним! Лучше почитаю статью о том как правильно выбрать онлайн-казино. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте