Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 04 октября 2024
15:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Герои Днепровской ТРО: «Медведь» пришел вместе с сыном «Артистом»

Герои Днепровской ТРО: «Медведь» пришел вместе с сыном «Артистом»

Городской сайт продолжает знакомить с судьбами героев, которые защищают Украину в составе 128-й отдельной Днепровской бригады ТРО ВСУ.

Нередко в одном подразделении сражаются близкие родственники.

Это касается и воина Михаила с позывным «Медведь», который недавно отметил свой день рождения.

В феврале 2022 года он пришел в Днепровскую бригаду ТРО вместе с сыном Виктором, который вскоре получил позывной «Артист».

О судьбе героев, а также об истории позывных в бригаде рассказал боец этой бригады, известный днепровский историк Дмитрий Каюк, очерки которого о героях бригады Городской сайт не раз публиковал:

«Доброго дня, друзі.

На днях у нас було свято - день народження Михайла «Ведмідя».

Скільки йому виповнилося, чесно кажучи, не знаю, та це і не важливо. Важливо те, що Ведмідь надійний побратим. Він досвідчений солдат. Має чималий бойовий досвід.

В бригаді з лютого 2022 року. На пункт формування прийшов разом із сином Віктором «Артистом». Ось, до речі, ще приклад до теми позивних в ЗСУ. Вітя до повномасштабного вторгнення був студентом якогось з театральних навчальних закладів. Звідси і позивний. Спочатку він служив у нас стрільцем. Потім вивчився на пілота (оператора) БпЛА. І тепер Артист ефективно винищує московітів в якійсь з бригад ЗСУ. Був поранений, але продовжує воювати.

Однак, повернемося до Ведмедя. Він людина дуже скромна: ніколи не якає, не лізе зі своїми оповіданнями, як він крутезно воював та танки перевертав. А тим часом, Ведмідь один з найдосвідченіших вояків бригади. У складі роти він пройшов сувору школу піхотинця в лісосмугах Донеччини. Відчув на собі чого варте багатодобове бойове чергування на залитих болотяною багнюкою еспешках, як воно годинами лежати в крижаній калюжі під неослабним артобстрілом, що таке вибух КАБу в сусідній лісосмузі. Михайло і відбивав штурми, і сам штурмував. Тобто наш Ведмідь справжній боєць.

Пам’ятаю, коли ми тільки-но вийшли на нуль, Ведмідь все бідкався, як-то воно стріляти в живу людину? Я казав щось типу: схочеш жити – зможеш. Судячи з фронтової біографії Михайла, цю дилему він для себе вже вирішив. А ще Ведмідь дуже доброзичливий. Він завжди сам, не очікуючи на прохання, прийде на допомогу. А це, погодьтеся, дорого обходиться.

Друзі, побажаємо Ведмедю довгих років життя, міцного здоров’я та земного раювання!!!!! Повірте, Ведмідь того вартий. І щоб свій наступний день народження, вже не Ведмідь, а Михайло, святкував у колі рідних, друзів, і побратимів-переможців!».

Напомним, что раньше Дмитрий Каюк уже рассказывал интересные истории о происхождении позывных.

Сюжет Суспильне Донбасс об этом:

Фото Валерия Кравченко. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте