Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 01 октября 2024
14:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Под Днепром открыли Центр жизнестойкости

|«« «« »» »»|

Центр социальной адаптации и жизнестойкости торжественно открыт в поселке Слобожанское под Днепром.

Центр ориентирован на помощь в самых разных вопросах ветеранам войны, вынужденным переселенцам и других категориям людей, которые нуждаются в помощи и поддержке.

Подробней о новом центре и спектре его услуг рассказали в Слобожанском поселковом совете:

«В селищі Слобожанське відбулося урочисте відкриття Центру соціальної адаптації та життєстійкості. Це ще один новий крок задля розвитку соціальних послуг у Слобожанській громаді.

Центр також стане ключовим аспектом для ветеранів громади під час повернення та адаптації їх до цивільного життя. Соціальні послуги зможуть отримати внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю та інші вразливі категорії населення. Заклад оснащений сучасною технікою та вміщує в собі: ветеранський хаб, кімнату психологічної підтримки, соціальну перукарню та інші реабілітаційні послуги для дітей та дорослих.

Восени 2022 року Слобожанська селищна рада ухвалила рішення про співпрацю з Програмою Розвитку ООН в Україні. Загальна назва проєктної ініціативи — «Експертна підтримка місцевої влади в організації соціальних послуг та створенні ефективної системи соціальної адаптації для вразливих груп дорослого населення, включаючи внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від війни».

Проєкт передбачав кілька етапів та різні джерела фінансування. З місцевого бюджету було виділено 16 млн гривень на придбання приміщення та ремонтні роботи. За рахунок Програми Розвитку ООН придбано автомобіль для надання мобільних соціальних послуг з професійним оснащенням. Уряд Канади профінансував закупівлю меблів, техніки та інвентарю для організації заходів. Також за підтримки Європейського Союзу в рамках проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» та Уряду Швеції було надано всебічну підтримку для навчання персоналу. Важливу роль відіграла організація «Ліга соціальних працівників», що надаватиме методичну та інформаційну підтримку.

Це місце покликане стати опорою та джерелом підтримки для багатьох людей. Перед відкриттям закладу протоієрей, настоятель парафії Святої Великомучениці Варвари селища Слобожанське Сергій Крамаренко провів молитву та освячення приміщення.

«Вітаю всіх нас з такою важливою подією, адже цей центр побудований для підтримки населення та реалізації соціальної політики в громаді.» —зазначив Іван Камінський. Також селищний голова подякував партнерам, завдяки яким було реалізовано проєкт та висловив окрему вдячність нашим воїнам, які захищають країну ціною власного життя. На заході були присутні ветерани Слобожанської громади, що вкотре зазначили про важливість створення даних центрів. Далі всіх охочих чекала екскурсія новими приміщеннями.

Слобожанська громада продовжує свій розвиток попри складні воєнні реалії сьогодення».

Фото – Сергей Крамаренко и Слобожанский сельсовет.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте