Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 30 сентября 2024
18:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Герои ТРО: Из-за уклонистов он бил яйца

Герои ТРО: Из-за уклонистов он бил яйца

Городской сайт продолжает знакомить с судьбами воинов 128-й отдельной Днепровской бригады ТРО ВСУ.

Два с половиной года они защищают Украину от агрессора. Пока не видно края этой войне и перспективам демобилизации героев, которые давно хотели бы вернуться к семьям и в родные дома.

Не удивительно, что новости о проблемах мобилизации и уклонистах рождают в душах героев настоящую бурю страстей.

В момент такого эмоционального всплеска застал побратима ветеран 128-й бригады ТРО, известный днепровский историк Дмитрий Каюк:

«Заїхав до свого побратима Вольдемара, а він крашанки б’є.

Питаюся, що за проблема, а Вольдемар каже, що ухилянти дратують. І він таким чином стрес знімає. Жартую…

Але биті крашанки в історії славетного ТрО м. Дніпра були.

Ця сповнена трагізму історія трапилася улітку 2022 року. Тоді, порівняно з першими тижнями повномасштабної війни, з постачанням все більш менш нормалізувалися. Годували донесхочу.

Асортимент продуктів був дивовижний: м’ясо (свинина й курчатина), жири, крашанки, овочі, фрукти, солодощі, кондитерка, молочка, крупи, консерви. Плюс волонтерки було дуже багато. Все не з’їдали. Холодильників у нас не було. Запаси робити ніяк. І хлопці нерідко навіть відмовлялися брати продукти.

Ось якось нам пару тижнів не видавали курячих яєць. Все видавали, а от яйця ні. Трагедії, зрозуміло, ніякої не було. Хіба, хтось мимохідь питав, коли нарешті видадуть, бо бачте, хочеться омлет на копчених ковбасках чи яйця пашот давно не їв.

Нарешті, одного чудового дня, з МТЗ повідомили, що на складах є крашанки і можна приїжджати й отримувати. Ми з Вольдемаром негайно заплигнули у мого «китайця» і погнали у тил за дефіцитним продуктом. Зав. складом Єгор, щедро видав яєчка за весь період. Вольдемар з легкістю підхопив великий картонний ящик доверху наповнений лотками і швиденько поніс його до машини.

- Тепер в нас є яйця, - радісно привітав я сам себе, підписуючи накладну. І в цей самий момент за дверима складу роздався якийсь гуркіт. Коли ми з Єгором вийшли на двір перед нами відкрилася наступна картина. Посеред подвір’я стояв Вольдемар і незворушливо дивися на купу битих яєць.

- Немає у нас яєць, Доцент, - сказав Вольдемар, – дно в ящика лопнуло.

Усім своїм виглядом Вольдемар демонстрував холодну рішучість й готовність прийняти будь-який виклик долі. Таким я його бачив тільки у бою. На щастя більша частина крашанок залишилася неушкодженою. Так що, любителі яєшні на салі нарешті отримали органолептичну насолоду.

Ну, а над Вольдемаром ще довго підсміювалися. Все питали, навіщо він воює з «курячими плодами»?..».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте