Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 27 сентября 2024
20:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новини містобудівної ради Дніпра: Набережну Перемоги чекають грандіозні зміни!

|«« «« »» »»|

На архітектурно-містобудівній раді міста представили три глобальні проекти.

Усі вони стосуються подальшого розвитку вулиці Набережна Перемоги.

Грандіозний план уперся у… два будиночки

Запорізьке ТОВ «ГЕО-АС» представило «Детальний план території (ДПТ) на вул. Набережна Перемоги, 9-б. Замовником монументальної праці виступив Департамент роботи з активами Дніпровської міськради.

За скромною згаданою адресою насправді стоїть величезна територія 22 гектари. На ній вже розміщуються ЖК «Бартоломео» з його вежами та однойменний розважальний клуб. Детальний план передбачає подальший розвиток цієї території.

– До нас звернулося Головне архітектурно-планувальне управління Дніпра з приводу розробки даного ДПТ у зв'язку із внесенням змін до Генплану міста, – розповів головний архітектор цього проекту Євген Голощапов. – Також свої матеріали передали інвестори та архітектор, який займався розробкою проектів на цій території. Нами виконано великий обсяг роботи. Зокрема, розроблено схеми транспорту, мереж. Передбачено спеціальні заходи проти підтоплення території. Розроблено та схвалено проект, пов'язаний з цивільною обороною, - місця евакуації, сховища, система оповіщення.

Інженер-землевпорядник проекту Інеса Зозуля детальніше проаналізувала структуру земельної ділянки, з якої 6,5 га займає прибережна частина річки Дніпро, а решта – суша.

До речі, питома вага суші в перспективі може збільшитися, оскільки інвестори планують намивання додаткової території.

Але такі глобальні заходи відбудуться не скоро і вимагатимуть розробки окремої документації.

А тим часом серйозні питання постали і до представленого проекту. Його обговорення виявилося дуже гарячим і тривало півтори години.

ДПТ передбачає створення цілої низки нових об'єктів на цій території. У тому числі – будівництво цілої серії 2-поверхових будиночків на кшталт тих, які вже є у клубі «Бартоломео».

Та ось проблема: частина таких будиночків значиться у зоні прибережних захисних смуг (ПЗС), де будь-яке будівництво категорично заборонено.

На неприпустимість такого звертали увагу практично усі члени містобудівної ради.

- Спочатку цим ДПТ була мета упорядкувати землю, а не забудову, - зазначив архітектор Михайло Аліпов. – У ГоловАПУ немає можливості затвердити проект за таких суперечностей. Інакше цим можуть зацікавитись прокуратура та інші компетентні органи. Чому б вам ці будиночки не посунути в глиб території?

Проектувальники змінювати симетрію розташування будиночків не хотіли та пропонували розробити додаткову документацію, доповнивши нею цей ДПТ.

Але це з погляду законодавства неможливо зробити.

– Проект ПЗС вже розглянуто та затверджено на сесії міськради, – нагадав архітектор Юрій Єрошек. – До вже затвердженого проекту не можна ось таким чином вносити доповнення та зміни.

Є ще складніший і довгий шлях – внести коригування до Генплану міста. Або ж – вирішувати інвесторам це питання в судовому порядку, посилаючись на порушення їхніх прав та інтересів.

Також виникла низка інших проблемних питань – щодо розширення ресторану (який також захоплює частину ПЗС) та інших об'єктів проекту.

- Пропоную доопрацювати документацію з урахуванням усіх озвучених питань та пропозицій, - підбив підсумок довгої полеміки головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Члени містобудівної ради одноголосно проголосували за цю пропозицію.

Вздовж берегу Дніпра буде суцільний променад

Дніпровські архітектори Сергій Філімонов та Наталія Каширіна представили «Концепцію розвитку прибережної зони житлових масивів Перемога-2,3».

Ця робота охопила величезну зону прибережної території – від скверу Прибрежний до храму біля перехрестя Набережної з вулицею Космічної.

– Ця територія – дуже контрастна, – розповіли про свою концепцію автори. – Є як окремі об'єкти, так і чагарники майже дикої природи. Ми розглянули перспективу розвитку всієї цієї території з урахуванням відведених під створення нових об'єктів ділянок, інтересів городян та інвесторів, транспортних та пішохідних зв'язків. А вже відштовхуючись від цієї концепції, можна розвивати конкретні ділянки в її межах.

Вже є ідеї та проекти створення у цій прибережній території низки об'єктів – Льодової арени, скейт-парку та іншого. І вона в перспективі із суцільних чагарників може перетворитися на гарну впорядковану зону, де городянам буде комфортно гуляти та відпочивати.

Саме інтереси городян автори роботи вважають першорядними.

– На кожній ділянці інвестори будуть зобов’язані передбачити вільний прохід для звичайних людей до берега річки, – зазначили вони. – Прибережну частину бачимо відкритим для всіх променадом із благоустроєм.

Особливий акцент автори концепції роблять на потужному озелененні цієї величезної ділянки. Майбутнє прибережної зони на Перемозі-2,3 – це, на їхню думку, синтез озеленення, сучасної архітектури та урбанізму.

Купання під храмовий дзвін

Ці архітектори показали, як саме можна освоювати окремі ділянки у межах запропонованої концепції розвитку прибережної частини масиву.

Сергій Філімонов та Наталія Каширіна продемонстрували вражаючу концепцію створення рекреаційно-розважального комплексу в районі вул. Набережної Перемоги, 55.

Ця ділянка площею 2,6 гектара розташована на захід від збудованого храму та перехрестя Набережної та Космічної. Наразі територія бурхливо заросла і не виглядає привабливо. Але на ній пропонують створити гарний центр для охочих відпочивати на природі, не залишаючи при цьому місто.

Варіантів для такого відпочинку буде у новому комплексі безліч.

Свої машини відвідувачі зможуть залишити на місткому (на 148 авто) паркінгу, заїзди до якого передбачені з боку Набережної Перемоги. Над паркінгом буде пішохідна платформа з озелененням та масою зон для розваг.

З південного боку комплексу для гостей передбачені дитячий центр, поля для міні-гольфу, майданчики дитячі та для різного дозвілля, зони фестивалів, проведення ярмарків та виступів артистів. Будуть тут території для тихого відпочинку.

У північній частині комплексу дві будівлі будуть об'єднані єдиною стилобатною основою, в якій розмістяться бомбосховище, частина кухні ресторанного комплексу та дві великі чаші басейну.

Окрім кафе та інших закладів громадського харчування, на гостей чекає і великий 2-поверховий ресторанний комплекс.

І у всій цій красі можна буде відпочивати під співи птахів та передзвін дзвонів сусіднього храму. Благодать…

Членами містобудівної ради обидві концепції були підтримані та схвалені для подальшої роботи.

Gorod.dp.ua на Facebook.


аrnold  (27.09.24 19:09): Набережную сделали с одной стороны, а противоположную сторону надо хоть
тротуар сделать. Набережная - это дорога и тротурары по обе стороны...
Архитекторы Вы о людях помните, что ходят с другой стороны дороги...
магазины не возле берега...
Відповісти | З цитатою
дуже багато  (27.09.24 17:00): меняйте законодательство Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Ярослава Магучих поділилася відвертими фото зі свого відпочинку (15)

•  У Дніпрі на Донецькому шосе перекинулась фура зі свинями: рух перекрили (9)

•  Дніпро – майже на останньому місці за результатами НМТ-2024 в Україні (7)

•  Зауваження одне до всіх – завищена вартість: в ОВА перевірили 12 тендерів (6)

•  У Дніпрі на Вернадського Mercedes збив чоловіка на тротуарі: постраждалого забрала «швидка» (6)

•  Грандіозний проект реконструкції Інженерної скасовується або Чому Дніпровській мерії довелося позиватися до… самої себе (6)

•  На Дніпропетровщині споживачам газмереж почали надходити нові платіжки (5)

•  18 годин у суцільній темряві: як українцям пережити зиму? (4)

•  Україна увійде в зиму з очікуваним дефіцитом генерації 4 ГВт: його не покрити імпортом (4)

•  У Дніпрі через припарковану автівку зупинився рух транспорту Соборною площею (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте