Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 27 сентября 2024
12:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Холодноярцы» уничтожают врагов реактивной установкой собственной разработки

«Холодноярцы» уничтожают врагов реактивной установкой собственной разработки

Артиллеристы 93-й отдельной механизированной бригады «Холодный Яр» создали экспериментальную машину реактивного огня, которую назвали «Партизан».

Техники на передовой всегда не хватает. Поэтому нашим воинам часто приходится создавать технику из подручных средств. О таких примерах Городской сайт не раз сообщал.

Новую боевую машину реактивного огня создали и в 93 бригаде «Холодный Яр», рассказав об этом:

«Артилеристи 93-ї бригади Холодний Яр вночі випробують боєм міні-«Град» - нову експериментальну машину, яку називають «Партизан».

«Ми розробили її власними силами та за допомогою волонтерів. Нам зварили дороговартісну конструкцію, яку встановили на пікап. Самі труби, направляючі, взяли з російських трофейних БМ-21 «Град». Електроніку підключали у підрозділі самотужки», - пояснює командир реактивної батареї Давид, що управляє боєм на командному пункті.
Досвід роботи на «Градах» дозволив йому добитися кучності пострілів й дальності польоту снаряду на новій установці.

«У БМ-21 великий розліт – такий принцип дії. Новою установкою ми з 6-ти снарядів 4-ма потрапили у район цілі. Це хороший показник. А дальність при цьому не постраждала – ми працюємо так само далеко, як і на звичайних ”БМках”», - коментує Давид.
Він зазначив, що стрільбу вели глибше переднього краю по посадці, де заховалися ворожі розрахунки БПЛА, які постійно дошкуляють піхоті скидами.

Командир взводу Олександр, що керує стрільбою на вогневій позиції, радіє: машина набагато менша за «Град». Тож, її простіше замаскувати.

«Ми можемо ближче під’їхати до лінії розмежування. Не відганяти установку далеко в район очікування. Якщо ціль не потребує роботи цілого пакету, ми відпрацювали 6 снарядів або менше, і не треба ганяти цілу велику машину».

У планах підрозділу «довести установку до ідеалу» і розпочати роботу над другою подібною машиною».

Фото 93 бригады.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте