Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 27 сентября 2024
02:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Контракт с ректором в Днепре продлили всего… на неделю!

Контракт с ректором в Днепре продлили всего… на неделю!

Такой феноменально короткий контракт претендует на внесение в Книгу рекордов Гинесса.

А заключили его с многолетним ректором Днепровской академии музыки, заслуженным деятелем искусств, признанным музыкантом и педагогом Юрием Михайловичем Новиковым.

Напомним, что вокруг этой академии в нынешнем году разворачиваются неоднозначные события, о которых уже рассказывал Городской сайт.

О рекордно коротком контракте с ректором академии рассказал ее преподаватель, профессор, народный артист Украины, руководитель известного коллектива Дмитрий Логвин:

«Звернутися змусила ситуація, що розпочалася цьогоріч і призвела до результату, який, безумовно, негативно позначиться на культурному житті нашої області.

Йдеться про Дніпровську академію музики, де я маю честь працювати понад 10 років. Очолює Академію її незмінний ректор, чудовий музикант, новатор, візіонер, заслужений діяч мистецтва України, професор Новіков Юрій Михайлович. Його ім'я добре відоме величезній кількості шанувальників і любителів музики більшості міст нашої області, нашої країни, а також видатним європейським музикантам, які на запрошення ректора Академії приїздили до нашого міста, виступали в концертній залі Академії, займалися зі студентами та назавжди ставали друзями Міжнародного фестивалю «Музика без меж», засновником і президентом якого є Юрій Михайлович Новіков.

І що ж? 23 серпня голова облради, Микола Лукашук, продовжив контракт, що закінчився, з ректором, який 20 років(!) очолює Академію, всього на... один тиждень! Так, це не помилка, саме на 7 днів, як написано в офіційному документі.

Але я не здивований...

Протягом року триває кампанія зі створення умов, неможливих для занять творчістю у вищому навчальному закладі, де саме творчість є головним завданням. Нам добре відомо хто є творцем та ініціатором цієї ситуації. І абсолютно очевидно, хто виконавець цього плану - заміни ректора, зміни творчої атмосфери, всього навчального процесу…

Шановний пане Лукашук, дозволю собі тепер звернутися до Вас.

За 20 років ректорства Юрія Михайловича Новікова, Ви вже шостий голова облради. А за тридцять років мого служіння місту як диригента й артменеджера - 10-й.

І я впевнений, не останній...

Знайдіть у собі сили й виділіть одну годину у своєму, безумовно, напруженому графіку, прийдіть в Академію та поспілкуйтеся з колективом. Поговоріть зі студентами. І можливо тоді, Ви не зробите помилки, до якої штовхають Вас люди, що мають до культури вельми далеке відношення...».

На эту информацию уже отреагировал председатель Днепропетровского облсовета, которому и подчиняется академия музыки. Николай Лукашук написал:

«Мені відомо про ситуацію в Дніпровській академії музики, і я розумію ваші занепокоєння.

Готовий зустрітися з вами, колективом Академії та студентами, щоб обговорити всі питання, які турбують вас та ваших колег. Впевнений, що спільними зусиллями ми знайдемо рішення, яке забезпечить стабільний розвиток Академії.

Про час та дату повідомлю пізніше. Орієнтовно кінець серпня, початок вересня».

Городской сайт будет следить за развитием ситуации.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (26.08.24 15:09): Академия занимает не свое место. Только и всего. Достаточно посмотреть, чем кем застраивается район. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте