Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 27 сентября 2024
02:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Люди Днепра: Леви-Ицхак Шнеерсон

Люди Днепра: Леви-Ицхак Шнеерсон

Исполнилось 80 лет со дня смерти известного жителя нашего города, который 30 лет (1909-1939) был раввином Екатеринослава – Днепропетровска.

Леви-Ицхак Шнеерсон стал жертвой коммунистического режима. На долгое время его имя было вычеркнуто из истории, а факты о нем тщательно скрывались и замалчивались.

В наше время его именем названа улица, а для популяризации личности Леви-Ицхака Шнеерсона проводятся разные мероприятия.

Одно из них в честь 80-летия со дня смерти прошло в Музее «Память еврейского народа и Холокост в Украине», о чем там рассказали следующее:

«80 років тому – 9 серпня 1944 р. залишила матеріальний світ душа Леві-Іцхака Шнеєрсона, рабина Катеринослава-Дніпропетровська (1909–1939 рр.).

Він став жертвою комуністичного режиму і помер після відбування повного терміну заслання в казахському поселенні Чіїлі.

На ознаменування цієї дати Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» публікує на своїх сторінках відео-інтерв’ю головного рабина Дніпра та Дніпропетровської області Шмуеля Камінецького.

Досі відео-інтерв’ю щироко не оприлюднювалося. І от нарешті з ним можна ознайомитися за посиланням:

До цього пам’ятного дня партнерські організації БФ «Хесед Менахем» та Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» запропонували слухачам Відкритого лекторію заняття, присвячене ролі сім’ї Шнеєрсонів у розвитку єврейської громади нашого міста, України та всього світу.

Онлайн-заняття, проведене науковою співробітницею Музею, д- ркою Оленою Іщенко, було побудовано на обговоренні відео-інтерв’ю ребе Шмуеля Камінецького, яке він дав Музею в 2021 р. Тоді формувалась експозиція «Євреї Катеринослава-Дніпропетровська-Дніпра», присвячена видатним євреям, чия доля пов’язана з нашим містом. Ребе Камінецький погодився виступити експертом по Менахему- Мендлу Шнеєрсону, Сьомому Любавицькому Ребе, з яким йому пощастило особисто спілкуватися протягом багатьох років. Саме М. М. Шнеєрсон, чиє дитинство і юність минули у нашому місті, на початку 1990-х рр. визначив шлях духовного служіння молодого юдейського лідера й направив Ш. Камінецького у Дніпропетровськ.

Зміст відео-інтерв’ю став предметом гарячого обговорення шановною аудиторією. Слухачі були захоплені глибиною проблематики заняття, що відкрило завісу у світ єврейських духовних лідерів ХХ століття.

Пишаємося нашим містом і його людьми!»





Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте