Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 26 октября 2024
02:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине открыли парк шедевров мировой архитектуры

На Днепропетровщине открыли парк шедевров мировой архитектуры

Мини-копии известнейших сооружений мира появились в Кривом Роге.

Небоскреб «Бурж Халифа» из Арабских Эмиратов, «Пламенные башни» Баку и другие известные сооружения теперь можно совершенно бесплатно осмотреть в Кривом Роге.

Появление парка копий известных шедевров мировой архитектуры здесь – не случайно. При их постройке использовалась криворожская сталь.

Открытием такого парка свое 90-летие отметило известное предприятие, о чем подробней рассказали на сайте «Свои. Кривой Рог»:

«На набережній парку ім. Богдана Хмельницького в Металургійному районі відкрили мінікопії всесвітньо відомих споруд, в будівництві яких використовувалась криворізька сталь з «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Так на підприємстві вирішили відсвяткувати 90-річчя з дня відкриття. Саме 4 серпня 1934 року на криворізькому металургійному заводі виплавили перший чавун на доменній печі №1. 

Нова фотозона містить 6 споруд: найвищий у світі хмарочос Бурдж Халіфа в Дубаї, стадіон НСК «Олімпійський» в Києві, обʼєкт «Укриття» в Чорнобилі, Вежі Полумʼя в Баку, вежа ArcelorMittal Orbit в Лондоні та Георгіївська дзвіниця у Кривому Розі. У кожній з цих споруд є криворізька сталь.

Крім того, на набережній відбулась виставка дитячих робіт учнів художньої школи Металургійного району і нагородження переможців конкурсу «Криворізька сталь у світових спорудах».

Фото – «Свои. Кривой Рог». 








Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанка  (05.08.24 09:29): Я в шоці! На дрони копійки донатимо, а в Кривому Розі якісь незрозумілі парки будуємо... Ото хтось кощти попилив! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте