Когда на улице вторую неделю стоит плюс 40 жары, а свет дают по 4-5 часов в сутки, режим питания приходится корректировать.
Невозможно подсчитать, сколько за последние дни испорченной еды были вынуждены выбросить жители Днепра! Ни один холодильник не выдержит такой режим, на которые его обрекла жара и режим подачи электроэнергии. Полноценная пища скисает в холодильнике буквально за день.
О том, сколько холодильников у днепрян за это время сгорело, - отдельный печальный разговор.
Большинство горожан вынуждены были перейти на режим питания из быстро приготовляемых продуктов – типа мивин, каш и тому подобного. С добавлением разве что фруктов и безумного количества воды и напитков.
Но питание может и должно быть хоть немного разнообразнее!
Днипро ТВ обобщило рекомендации специалистов, которые рекомендуют следующее:
«Більше рідини та легка їжа: як харчуватися у спеку, щоб почуватися краще.
Пийте достатньо рідини: намагайтеся вживати звичайну питну воду для запобігання зневодненню та покращення терморегуляції. Регулярно пийте воду протягом дня, навіть якщо не відчуваєте спраги. Уникайте солодких газованих напоїв та алкоголю — вони можуть сприяти зневодненню через їх сечогінну дію та маскування спраги.
Обирайте легку їжу, яка не створює додаткового навантаження на травну систему та містить багато води. Гарним варіантом будуть овочі, фрукти, салати та нежирні білкові страви. Це дозволить знизити теплове навантаження на організм та допоможе запобігти нестачі рідини. Пам’ятайте про продукти, що мають охолоджуючий ефект, такі як огірки, кавун, диня та м'ята.
Їжте меншими порціями, але частіше. Такий режим харчування допомагає підтримувати необхідний рівень енергії та запобігає перевантаженню травної системи.
Уникайте важкої та жирної їжі, адже вона вимагає більше енергії для перетравлення і при певних умовах може підвищити ризик теплового удару. Теж саме стосується додавання до їжі спецій, що сприяють підвищенню внутрішньої температури — червоний перець, чорний перець, імбир, часник та ін.
Зменшіть споживання солі та перероблених продуктів (ковбасних виробів, закруток, хлібобулочних). Надмірна кількість солі може сприяти затримці рідини в організмі та порушенню водно-сольового балансу, який організму важко підтримувати під час спеки.
Морозиво та заморожений лід можуть здаватися очевидним вибором, коли хочеться охолодитися, але початковий ефект охолодження може бути короткотривалим. Справа в тому, що вживання будь-якої їжі призводить до підвищення температури, оскільки процес травлення є тепловиділяючим. Швидке охолодження, викликане холодною їжею та напоями, призводить до надмірного компенсаторного підвищення внутрішньої температури. Отже, після порції морозива ви можете ще гірше переносити спеку».
Gorod`ской дозор | |
Фоторепортажи и галереи | |
Видео | |
Интервью | |
Блоги | |
Новости компаний | |
Сообщить новость! | |
Погода | |
Архив новостей |