Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 июля 2024
15:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Экоактивисты объяснили причины аномальной жары в Днепре

Экоактивисты объяснили причины аномальной жары в Днепре

Как убеждены представители общественной организации Save Dnipro, главный секрет жаркой погоды – влияние на природу человека.

Уже вторую неделю в Днепре и Украине стоит аномальная жара. На солнце столбик термометра поднимается до страшных 50 градусов. Без лишней необходимости днем люди стараются не выходить на улицу.

Стоит напомнить, что уже несколько лет подряд лето становится аномально жарким. С каждым годом обновляются температурные рекорды жары.

Как считают в ОО Save Dnipro, такая печальная ситуация с жарой – естественное следствие антропогенного влияния на природу деятельности человека, в том числе – и непосредственно в нашем городе:

«Аномальна спека разом з вимкненнями світла (а значить – непрацюючими кондиціонерами) є фактором ризику для чутливих груп. Найбільше від спеки страждають люди похилого віку, немовлята та люди з хронічними захворюваннями.

Звідки ця спека взялася?

Карта з темно-червоною Україною в епіцентрі – це не карта температур, як дехто може подумати. Це індекс зміни клімату (Climate Shift Index), розроблений американським Climate Central. Виявляється, зміни клімату відчуваються не всюди однаково. І не завжди погода пов’язана саме зі змінами клімату.

Але цього разу карта нам говорить, що ймовірність спеки, яку ми спостерігаємо з 12 по 16 липня в Україні, зросла у п’ять разів (!) саме через зміни клімату (порівняно з доіндустріальною епохою). Причина – забруднення атмосферного повітря людиною. Тож маємо одразу дві аномалії – температурну (дуже спекотно) і кліматичну (зміни клімату даються взнаки нерівномірно, і саме по нас вдарили дуже сильно).

Аномалія міської влади.

До цього додається третя аномалія – бажання влади асфальтувати, бетонувати, оздоблювати плиткою наші міста (замість розширення зелених зон, які дають тінь і пом’якшують температурний режим великого міста). Відео, з Дніпра, де смажать яєчню прямо на розпеченому бордюрі, показує в яке пекло перетворюється «забетоноване» місто.

Ще влітку 2018 ми намагалися захистити красенів платанів від варварської рубки в самому серці міста Дніпро, організувавши протест. Були зібрані тисячі підписів мешканців. Ми пояснювали владі, що це суперечить всім рекомендаціям щодо пом’якшення кліматичних змін. Що в усьому цивілізованому світі кожну зелену рослину бережуть. А рослина у відповідь береже життя містян, бо дехто з них за таких аномальних умов перебуває на межі життя і смерті, коли різниця в один градус може стати вирішальною. Тоді цілий квартал дерев вирізали о 5 ранку, коли люди мирно спали. Тепер там смажать яйця, курячі яйця.

Чи буде гаряче у Верховній Раді?

За іронією долі, вже сьогодні з Верховна Рада планує розглянути Закон про основні засади державної кліматичної політики (законопроєкт №11310). Цей Закон – перша цеглина в нашому законодавстві, спрямованому на запобігання змінам клімату. Закликаємо депутатів ухвалити цей потрібний Закон, без якого неможливий подальший рух до кліматичної нейтральності і європейської інтеграції України. Будемо уважно стежити за голосуванням».

Gorod.dp.ua на Facebook.


belchik  (16.07.24 13:59): Бо в нас є один "великий урбаніст" з непомірними ідеями.
Тепер вигрібаємо...
Ответить | С цитатой
root  (16.07.24 13:26): Америку открыли. Чем еще полезным увлечены эти активисты? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте