Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
12:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Понад 2 тонни на дрони». У Дніпрі волонтери збирають російські книжки, аби купили FPV для ЗСУ

«Понад 2 тонни на дрони». У Дніпрі волонтери збирають російські книжки, аби купили FPV для ЗСУ

У Дніпрі волонтери освітньо-культурного Гончаренко центру вже шостий місяць поспіль збирають російські та російськомовні книги, аби конвертувати макулатуру на кошти для закупівлі дронів для Сил оборони.

За словами керівниці проєкту Вікторії Паніної, після успішного старту збору на початку весни команда простору вирішила зробити акцію безстроковою: у такий спосіб волонтери допомагають дніпрянам очистити полиці від російських книжок і водночас задонатити на ЗСУ.

«Завдяки дніпрянам ми здали вже понад дві тонни макулатури, конвертувавши її у безпілотники для Сил оборони. Зокрема, завдяки здачі пушкіних і лєрмонтових нашій мережі вдалося закрити збір на закупілю ударних БПЛА Avenger для Сил спеціальних операцій», — ділиться Паніна.

На думку очільниці Гончаренко центру Дніпро, така акція – це не лише про донати, а й про дерусифікацію домашніх бібліотек жителів Дніпра. Адже відвідувачі центру інколи й самі дивуються кількості російських книг у своїх квартирах.

«Нам може здаватися, що десь там лежить всього один умовний пушкін. А коли починаєш перебиати бібліотеку, розумієш, що російська культура засіла в твоїй квартирі значно глибше. І я радію, що наша акція триває, адже замість ворожих авторів вдома у дніпрян з’являться наші, українські. І це не може не тішити», — додають організатори акції.

Здати російські книги на переробку і допомогу українському війську можна щодня по буднях, з понеділка до п’ятниці, з 11:00 до 18:00 за адресою: Дніпро, вул. Старокозацька, 40б (Гончаренко центр Дніпро). Усі виручені кошти організатори спрямовують на закриття актуальних зборів для підтримки ЗСУ. Насамперед – на закупівлю безпілотників різних типів.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте