Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
03:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре активизировались клещи – как уберечься?

В Днепре активизировались клещи – как уберечься?

У этих кровососов наступил второй пик активности.

В этом году специалисты фиксируют значительный рост статистики укусов клещами жителей Днепра и области. Весной, когда происходил первый пик активности клещей, среднегодовые показатели таких укусов были превышены аж на 40 процентов, о чем сообщал Городской сайт.

Летняя статистика тоже не радует. Активности клещей благоприятствует и жаркая погода с дождями.

Каждый укус клеща может привести к тяжелым последствиям для человека – болезни Лайма.

Специалисты напомнили, какие профилактические меры надо применять и что делать после укуса клеща:

«Хвороба Лайма.

Ситуація з кліщового бореліозу (хворобою Лайма) залишається несприятливою і має тенденцію до подальшого зростання, оскільки за останні роки кількість захворювань значно зросла.

Щорічно у весняно-літньо-осінній період спостерігається сезонна активність кліщів, чиїх укусів людині слід остерігатися під час відпочинку на природі.

Укус кліща загрожує людині хворобою Лайма.

До 1977 року ця хвороба була вивчена мало. Уперше хворобу Лайма діагностували в США, де виникли епідемічні спалахи ревматоїдного артриту.

Хвороба Лайма – інфекційне природно-вогнищеве захворювання, основними переносниками якого є іксодові кліщі. Зараження відбувається при укусі інфікованим кліщем. Збудники хвороби (борелії) зі слиною кліща потрапляють у шкіру та на протязі декількох днів розмножуються, після чого поширюються на інші ділянки шкіри та внутрішні органи (серце, головний мозок, суглоби та ін.). Борелії протягом тривалого часу (роками) можуть зберігатися в організмі людини, зумовлюючи хронічну форму захворювання. Хронічний кліщовий бореліоз може розвинутися через тривалий час.

Що робити, щоб не допустити укусу кліща?

Під час прогулянки регулярно оглядайте себе та своїх супутників, аби своєчасно виявити кліщів. Повторіть огляд вдома. Місце для привалів на природі звільніть від сухої трави, гілок, хмизу в радіусі 20-25 м.

Повернувшись додому, відразу зніміть і ретельно огляньте одяг. Часто кліщі чіпляються до одягу людини, тому можуть присмоктуватись не лише під час перебування на природі, а й згодом, потрапивши з одягу.

Використовуйте для захисту від кліщів спеціальні ефективні засоби, найчастіше це - аерозолі, які відлякують кліщів.

Що робити, якщо кліщ присмоктався?

Якщо Ви виявили кліща на шкірі, негайно зверніться до найближчого медпункту або лікарні.

Але його дуже просто видалити самостійно.

Дуже важливо щоб кліщ залишився живим, тоді його можна буде дослідити на його зараженість та вирішити питання потреби в профілактичному лікуванні - повільно витягніть разом із хоботком пальцями чи пінцетом проти часової стрілки.

Після видалення кліща помістіть його у вологу серветку та в скляній банці помістіть у холодильник, де кліщ залишається живим і придатними для дослідження.

Якщо ж таки хоботок залишився в тілі, видаліть його стерильною голкою.

Рану обробіть будь-яким антисептиком.

Першим проявом хвороби Лайма є почервоніння на місці присмоктування кліща, головний біль, затверділість м'язів шиї, ломота у всьому тілі і млявість.

Якщо не провести лікування на ранній стадії або до появи симптомів при укусах без дослідженя кліща або при позитивних результатах його дослідження, хвороба може призвести до ураження різних органів: шкіри, суглобів, м'язів, нервової і серцево-судинної системи, аж до інвалідності. За хворими здійснюється диспансерний нагляд протягом 2-х років з обов'язковим лабораторним обстеженням через кожні 6 місяців».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте