Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
09:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня в Днепре открывается кинофестиваль!

Сегодня в Днепре открывается кинофестиваль!

Всеукраинский фестиваль киноискусства «Дніпро-cinema» имени Данила Сахненко будет проходить в нашем городе уже в 15-й раз!

Напомним, что наш земляк Данил Сахненко был одним из основателей украинского кино. Его памяти и посвящен Всеукраинский кинофестиваль, который основан в Днепре в 2004 году.

Несмотря на Большую войну, кинофестиваль состоится и в этом году. Он открывается сегодня, 8 июля, в Днепровском Доме искусств и пройдет до 10 июля включительно.

Подробней о кинофестивале рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Шановні друзі!

Не зважаючи на складні умови, що виникли у зв`язку з повномасштабною агресією рф, діячі мистецтв продовжують творити, реалізуючи свій талант та укріплюючи моральних дух українців.

В цьому можна впевнитися завітавши на перегляди конкурсної програми 15-го Всеукраїнського фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-cinema» ім.Данила Сахненка, що заснований з ініціативи Дніпровського осередку НСКУ у 2004 році. Завдяки підтримці новообраних складу Правління, Секретаріату спілки та очільника НСКУ Сергія Борденюка з 8 до 10 липня цей фестиваль відбудеться і у синій залі Будинку кіно, де свій творчий доробок покажуть учасники фестивалю- кінематографісти з територіальних осередків НСКУ.

На цьогорічний фестиваль подано 82 творчі екранні роботи (повнометражні та короткометражні) у номінаціях: «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Телевізійні роботи», «Студентські роботи», «Анімація», «Дитячо-юнацька творчість» кінематографістів Одеси, Черкас та Запоріжжя, Полтави та Херсона, Луцька та Львова, Харкова та Чернівців, Житомира та Дніпра, Івано-Франківська та Вугледару.

Прошу поширити серед своїх друзів та знайомих інформацію про можливість відвідати перегляди у синій залі Будинку кіно. При цьому просимо зважати на час переглядів, вказаний у афіші з урахуванням стабілізаційних відключень світла у Будинку кіно».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте