Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Укрпошта» розповіла про долю невручених посилок: їх можна буде купити на аукціоні

«Укрпошта» розповіла про долю невручених посилок: їх можна буде купити на аукціоні

Національний оператор поштового зв’язку "Укрпошта" продаватиме на аукціонах посилки, які були незатребувані і через це невручені протягом шести місяців. Такі посилки компанія виставлятиме на продаж у межах аукціонів на майданчику Prozorro.Sale.

Як повідомляє прес-служба "Укрпошти", аналогічний підхід є поширеним серед міжнародних поштових операторів і логістичних компаній, таких як Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail та багатьох інших.

В "Укрпошті" пояснили, що поштові відправлення, які отримувач не забрав протягом двох тижнів, "Укрпошта" відправляє назад відправнику. Якщо відправник протягом двох тижнів також не забирає посилку, то вона поступає на спеціально облаштований склад, де зберігається півроку.

"Впродовж цього періоду і отримувач, і відправник мають право за заявою отримати посилку. Якщо вони з якихось причин цього не зробили, то відтепер посилка може бути продана на аукціоні. Таким чином компанія отримає можливість компенсувати витрати, які вона понесла на логістику та зберігання поштових відправлень протягом цього періоду", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що початкова ціна за кожну незатребувану посилку становить десять гривень. Посилки випадковим чином об'єднані в палети, які містять до 100 одиниць, і продаються як один лот. Всі посилки продаватимуться нерозпакованими із видаленням адресної інформації. Ані компанія, ані потенційні покупці до оголошення результатів аукціону не знатимуть, що вони містять.

В "Укрпошті" також попередили, що часто шахраї використовують світову практику щодо продажу невручених посилок, розсилаючи смс-повідомлення з пропозицією придбати одну посилку. На аукціонах компанії продаватимуть тільки групові лоти. Тому, якщо вам пропонують придбати одну посилку, це є ознакою шахрайських дій.

"Укрпошта" - останні новини
1 травня повідомлялося, що "Укрпошта" виставила на "Prozorro.Продажі" понад 500 старих автівок, щоб на виручені кошти оновити свій автопарк. Після чого компанія зіткнулися з критикою у соціальних мережах.

8 травня, в День пам'яті та перемоги над нацизмом, "Укрпошта" відкрила продажі нової поштової марки "русскій воєнний флот – до дна!".

Gorod.dp.ua на Facebook.


Погонщик красного КТМ_а  (13.05.24 08:54): А вообще, бред кокойты...
Купить за несколько тыщ кучу посылок с непойми чем + доставка. Так себе затея.
А отсутствие получателя/отправителя может объяснятся уважительными причинами их отсутствия. Например, в военкомат забрали, или погиб при обстреле.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Получатель-отправитель  (11.05.24 01:00): В моей жизни было два случая. Первый когда Укрпочта не прислала уведомление,не нашла посылку в прибывших и спустя две недели,случайно удалось ее получить в день отправки обратно. Второй - это "утеря" посылки,одной из двух. Посланных,с дорогими личными вещами. Удалось найти в третьем левом городе через три месяца после скандала на всю страну. Вопрос ? Теперь бы их продали с аукциона Відповісти | З цитатою
элка  (10.05.24 19:28): не забирают посылки если стоимость товара меньше чем услуги доставки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Наблюдатель  (10.05.24 17:26): В кожнiй посилцi по 10 айфонiв. Відповісти | З цитатою
Павел  (10.05.24 17:20): Продается кот в мешке Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті