Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Криворіжжі запустили магістральний водогін: жителям району повернуть якісну та безперебійну централізовану послугу

На Криворіжжі запустили магістральний водогін: жителям району повернуть якісну та безперебійну централізовану послугу

Дніпропетровщина серед чотирьох областей, яка постраждала від підриву окупантами Каховської ГЕС. Зневодненими тоді залишилися Нікопольщина та Криворіжжя.

Аби повернути людям якісну і безперебійну централізовану послугу, почали зводити магістральний водогін. Його першу ділянку закінчили та запустили в роботу.

«На об’єкті задіяли більше тисячі людей та майже п’ятсот одиниць техніки. І вже запускаємо його у повноцінну експлуатацію. Подяка всім, хто був залучений до реалізації. Обласній та місцевій владі. Президенту, Уряду, Верховній Раді та партнерам. Зокрема, Агентству США з міжнародного розвитку USAID, яке допомагало з технічною ревізією проєкту», – сказав віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Першу нитку трубопроводу на Криворіжжі закінчили минулоріч у серпні. Цього разу ввели в роботу ще дві. Кожна протяжністю під 26 км. На повну запрацювали й насоси та вся необхідна інфраструктура.

«Проєкт унікальний, тож неабияк радіємо, що він стався. Хоча коли ми починали, іноземні експерти казали, що на такі будівництва потрібно 5-7 років. Наші спеціалісти змогли зробити за 11 місяців», – додав голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

На об’єкті залишилося лише закінчити благоустрій та внутрішнє оздоблення приміщень. Зараз же стартували пусконалагоджувальні роботи.

«Після них жителі Криворізького району будуть з якісною та безперебійною централізованою послугою. Вода йтиме з Інгульця до Південного резервуару. Звідти потраплятиме до осель людей», – розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Загалом будівництво цього об’єкта – задача не з простих, зазначив генеральний директор компанії-підрядника Микола Тимофеєв. Бо треба було не тільки звести, а й знайти все необхідне для цього. Адже матеріалів, виготовлених в країні, не вистачало.

«У стислі терміни шукали труби. Задіяли й зарубіжні поставки. З Румунії та Туреччини. Насосне і електричне обладнання завозили з Німеччини та Польщі. Автоматика – з Сінгапуру. Логістика дуже складна, але впоралися», – пояснив Микола Тимофеєв.

На час будівництва об’єкту до громад району підвозили питну воду. Запускали й альтернативні тимчасові проєкти. Аби люди були з послугою та працювала промисловість.

«Наприклад, майже 125 тис населення Зеленодольської, Апостолівської та Грушівської громад підтримували водовозами. І зараз там задіяно більше 10-ти машин. Та тільки-но канал наповниться водою, у них потреби не буде», – резюмував начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

Запущена на Криворіжжі ділянка – одна з трьох, передбачених проєктом будівництва масштабного інфраструктурного об’єкта. На інших – готовність понад 90%. Вони вирішать питання водозабезпечення для Нікопольщини.









Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (09.05.24 12:30): сначала зеленые выделили 2 млрд на строительство. Вошли во вкус - выделили ещё 11 млрд. В августе выделили ещё 8.5 млрд и осенью достроили только одну ветку. И вот проходит более полгода, и торжественно открывают то, что уже было построено в прошлом году, и всё равно оказывается, что остальные три ветки не построено. Вечная стройка, вечный распил бабла.
Раньше по "велыкому крадывныцтву" "открывали" и "запускали" то, что было построено до них, теперь уже начали повторно "открывать" и "запускать" то, что строили сами. А почему нет? - у людей память на неделю максимум, можно чудить
Відповісти | З цитатою
а шо там  (08.05.24 17:24): Юзік робить з 95 кварталу ? теж копав водогін ? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті