Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
00:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині продовжують обстежувати пам'ятники на честь подій Другої світової війни

На Дніпропетровщині продовжують обстежувати пам'ятники на честь подій Другої світової війни

Сьогодні, 8 травня, Україна разом із усім цивілізованим світом відзначає День пам'яті жертв Другої Світової війни.

У нашій області встановлено величезну кількість пам'ятників та меморіалів на честь подій цієї війни. Їх систематично обстежують спеціалісти Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей.

Напередодні пам'ятної дати відбувся черговий виїзд робочої групи.

Про підсумки обстежень у згаданому центрі повідомили:

«Завідувачка відділу «Робоча група по підготовці тому «Звід пам’яток історії та культури Дніпропетровської області» Оксана Колесник здійснила виїзд до Карпівської сільської територіальної громади (Криворізький район, Дніпропетровська область) з метою обстеження пам’яток історії та архітектури, що перебувають на державному обліку, та виявлення нових об’єктів культури.

Зокрема, під час поїздки в селах Карпівка, Андріївка, Радевичеве, Розівка, Червоне та Явдотівка було обстежено могили воїнів і медпрацівників, які загинули в роки Другої світової війни.

У селах Андріївка та Явдотівка оглянуто також 2 церкви, що побудовані на початку ХХ ст. та нині мають статус пам’яток архітектури місцевого значення.

Крім того, у с. Андріївка було оглянуто місця поховань українських військових, які брали участь у стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України.

Зібрана інформації та фотоматеріали після опрацювання доповнять матеріали збірки з серії «Пам’ятки історії та культури Дніпропетровської області», що присвячена Криворізькому району».

Фото Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Ганна  (08.05.24 12:08): Дякуємо богові, що ми маємо змогу відмічати свята з цивілізованим світом. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті