Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі судитимуть 14 учасників наркоугруповання, до складу якого увійшли 7 правоохоронців

|«« «« »» »»|

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо організаторів та членів злочинної організації, які масово збували психотропні речовини у місті Дніпро. За місяць ділки заробляли понад 1 млн гривень.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Організував потужну злочинну організацію підприємець, мешканець Дніпра. До банди наркоторговців він залучив 13 осіб, навіть свою власну дружину, а також місцевих правоохоронців.

Під виглядом комерції організатор взяв у оренду нежитлове приміщення, де обладнали СТО та автомобільну мийку. Додатково також зробили спеціальну замасковану від сторонніх очей кімнату, у якій цілодобово і продавали наркотики. В основному це був метамфетамін. За додаткову плату в цій кімнаті можна було також і споживати куплений товар.

Продаж психотропної речовини здійснювали гуртовим замовникам та у роздріб. Щомісячний обіг із незаконної реалізації складав понад 1 млн грн.

Правоохоронці, серед яких були й посадовці, допомагали організатору порадами, а також обіцяли прикрити його у разі форс-мажорних обставин. Для цього вони «зливали інформацію» про заплановані спецоперації по боротьбі з наркозлочинністю.

У червні 2023 року ДБР у взаємодії з Нацполіцєю та СБ України викрили та блокували роботу всієї банди.

Під час слідчих дій у замаскованій кімнаті вилучено готівку, 51 сліп-пакет з метамфетаміном, електронні ваги, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки.

14 осіб, серед яких організатори та 7 вже колишніх правоохоронців обвинувачуються у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участь у ній, незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті психотропних речовин, організації та утриманні місць для незаконного вживання психотропних речовин (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 255, ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 13 років з конфіскацією майна.

Gorod.dp.ua на Facebook.


совок  (05.05.24 11:23): було б дивно, якби там не було "правоохоронців". Відповісти | З цитатою
,k  (01.05.24 12:08): Тю
кто бы сомневался что среди правоохоронцив хатает гавна1
Відповісти | З цитатою
Вася  (24.04.24 13:14): Да не может быть! А вы попробуйте полицию вызовите, если у вас в доме казино или колл-центр, ха-ха-ха Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті