Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Взагалі це все цікаво. Хочу дізнатися, як працювати в програмах, як сплачувати компослуги онлайн», – учасниця УТВ про комп'ютерні курси

|«« «« »» »»|

Черговий по місту перевірив, як тривають уроки з компʼютерної грамотності для учасників Університету третього віку.

На такий вперше прийшла пані Людмила. На цей курс жінка чекала пів року.

«До цього курсу я відвідувала заняття зі смартфонами. Змогла опанувати 2 рівні складності, тож тепер з телефоном вже на «ти». А от на комп’ютері працюю погано. Звичайно, я з ним працювала раніше, але зараз вирішила нагадати собі ті знання, які втрачені з того моменту, як я перестала працювати. Взагалі це все цікаво. Хочу дізнатися, як працювати в програмах, як можна контролювати комунальні послуги та сплачувати їх онлайн», – розповіла учасниця УТВ Людмила Артем’єва.

На курсі навчать, як опанувати компʼютер від А і до Я. Тобто не лише як його включити чи надрукувати текст, а ще й як оплатити комунальні послуги та користуватись інтернетом.

«З лютого ми відновили заняття з основ роботи зі смартфонами та комп’ютерами. Учасники їх дуже чекали. Вони завжди хочуть покращувати свої знання, аби безперешкодно спілкуватися зі своїми знайомими та рідними. Нині заняття з вивчення основ роботи зі смартфоном проходять на 4 локаціях, як на правому, так і на лівому березі міста. Наприкінці лютого вводимо нову локацію – ж/м Придніпровськ. Охочих навчитися працювати на комп’ютерах менше, тому заняття тривають на 1 локації, а саме в центрі міста», – зазначив Артем Нідєлько.

Нині таке заняття проводять раз на тиждень. Уже створено 3 групи, у кожній по 8-9 людей, аби викладач зміг приділити максимум уваги кожному.

«У нас є 2 рівня складності. На першому вчимо, як включити комп’ютер, користуватися ключовими програмами, які необхідні і в побуті, і в роботі. І, звичайно, вивчаємо інтернет, адже це вже must have. Вони повинні вміти і ютуб переглянути, і вайбер поставити. На другий рівень йдуть люди, яким потрібно покращити свої навички. Вони знають, що конкретно їм треба та ставлять більше конкретних питань», – розповідає викладач Університету третього віку Олександр Мілютін.

УТВ впроваджує і тематичні лекції щодо особливостей роботи зі смартфонами та в інтернеті. Тож учасники зможуть ще більше поглибити свої знання. На сьогодні учасниками УТВ є більше ніж 15 тисяч людей поважного віку, з них тисяча – внутрішньо переміщені особи. З початку цього року до університету вже записалися 200 нових слухачів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанин  (07.02.24 09:53): А дежурному по городу больше вообще нечем заниматься, кроме как курсы компьютерной грамотности проверять? В городе более важных проблем уже нет? Ямы на всех дорогах залатали, мусор регулярно везде вывозят?
Дармоеды.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті