Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
11:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как днепровские фигуристы готовились к чемпионату Европы под взрывы ракет

Как днепровские фигуристы готовились к чемпионату Европы под взрывы ракет

Уже завтра, 10 января в литовском Каунасе стартует чемпионат Европы по фигурному катанию.

Украину на нем представит спортивная пара танцоров София Голиченко – Артем Даренский. Для них это будет не первый старт на чемпионате Европы. Надеемся, нынешнее первенство окажется для наших земляков успешным.

А о том, как они готовились к чемпионату под взрывы рашистских дронов и ракет, София и Артем рассказали сайту Федерации фигурного катания Украины:

«Намагаємося не збиватися з робочого ритму. Працюємо на льоду та в залі, катаємопрограми…У нас є план і ми від нього не відступаємо», – сказав фігурист, коментуючи для сайту УФФК підготовку до ЧЄ-2024.

– Який нині у вас об’єм тренувань?

– Він не змінився порівняно з підготовкою до турнірів в Оберстдорфі та Загребі (етапи серії Челенджер, на яких пара посіла відповідно 8-е та 3-є місця – ред.).Маємо по годині льоду двічі на день, а загалом працюємо щодня по 4-4,5 години. Середа та четвер – дні прокатів, виконуємо повний об’єм роботи стосовно наших програм.

– На чому акцентуєте увагу ?

-Якщо говорити про елементи, то в центрі уваги передусім підкрути, викиди. А загалом робимо ставку на стабільність.

– За який елемент ви найбільш спокійні?

– Для мене це сальхов. Додав би ще підйом, який ми з Сонею досить впевнено виконуємо.

– Чи плануєте зміни у програмах до чемпіонату Європи?

– Хіба несуттєві…Тодес, парні обертання – підніматимемо рівні. Але ми постійно щось «підправляємо». Дивимося, якщо з певним елементом є проблема, значить щось треба змінити. Ось, наприклад, зробили іншими заходи до деяких елементів. За підйом, про який я згадував, в Оберстдорфі ми отримали другий рівень, але попрацювали з ним і в Загребі виконали уже на четвертий рівень.

– Артеме, у нинішньому сезоні ви з Софією виступили лише на двох міжнародних турнірах. Відчувається брак змагальної практики?

-Звісно, хотілося б змагатися більше… На жаль, через війну кожний виїзд за кордон стає фізично виснажливим – добиратися треба довго і кількома видами транспорту. Тому, щоб мінімізувати проблему, ми вирішили скоротити для себе кількість змагань. Обралилише найважливіші. В наступному сезоні будемо активнішими.

– Зараз ви працюєте з новим тренером – відомим «парником» Ігорем Марченком. Ваші нинішні програми (коротка – Hit The Road Jack, довільна- Smells Like Teen Spirit з фільму «Чорна вдова»), образи, музика – це його ідеї?

-Ні, з програмами інша історія. Їх поставила ще навесні наш попередній тренер Лілія Батутіна. Ми прийняли спільне рішення залишити їх на цей сезон. Водночас Ігор Васильович упродовж цього часу краще нас «вивчить», проаналізує сильні і слабкі сторони, визначить, на чому робитимемо акцент, що посилити, від чого відмовитися…Наприклад, уже ясно, що треба підтягувати другу оцінку, шукати іншіобрази. Тобто наразі ми збираємо інформацію про самих себе, щоб врахувати її під час створення нових програм на наступний сезон. Наш тренервже просить подумати над варіантами музики, каже, будемо разом обирати. 

-Ви наразі й самі набуваєте тренерського досвіду?

-Так. Віднедавна у мене з’явилася своя учениця – Ярослава Клименко. Їй 13 років, вона одиночниця, дуже здібна. Уже через місяць після того, як ми почали працювати, Ярослава посіла третє місце на чемпіонаті Дніпропетровської області».


Gorod.dp.ua на Facebook.


Ян  (09.01.24 10:40): вот это - именно то, на что тратить средства во время войны не нужно. И в мирное время - тоже. Поскольку как оплачивать становление спортсменов - так это платим все мы, а как только получил медаль - "спорт вне политики" и переметнулся в Россию, поскольку там заплатили больше Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте