Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
00:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Кривом Роге выделят 10 миллионов гривен за перевозку трупов умерших бомжей

В Кривом Роге выделят 10 миллионов гривен за перевозку трупов умерших бомжей

Система Прозорро продолжает удивлять тендерами, которые касаются нашего региона.

Так, 19 декабря в Прозорро был объявлен тендер «Послуги з доставки до Криворізького районного відділу КЗ «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» ДОР» тіл одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, осіб від поховання яких відмовилися рідні, знайдених, невпізнаних трупів, у разі відсутності родичів або осіб чи установ, які можуть взяти на себе доставку тіл».

Ознакомиться с его деталями можно здесь.

«Криворожский Центр расследований» обращает внимание не только на высокую стоимость этих услуг, что особенно актуально в военное время. Но и на то, что за эти услуги чиновники планируют заплатить из бюджета огромную сумму фирме, которая только что зарегистрирована. И, следовательно, никакого опыта таких услуг – не имеет!

Вот что об этом пишет «Криворожский Центр расследований»:

«ЗА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТІЛ БЕЗДОМНИХ ТА САМОТНІХ ГРОМАДЯН НА СУДМЕДЕКСПЕРТИЗУ ЧИНОВНИКИ ПЛАНУЮТЬ ЗАПЛАТИТИ МАЙЖЕ 10 МЛН ГРН СВІЖЕЗАРЕЄСТРОВАНІЙ ФІРМІ

19 грудня Департамент розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради повідомив про намір укласти договір на 9,77 млн. грн. із ТОВ «Роял Транс Групп» на надання транспортних послуг для невпізнаних трупів та тіл одиноких громадян.

Закупівля проводиться за процедурою «Відкриті торги з особливостями». Свою пропозицію для участі в торгах подав лише один учасник – зареєстроване два місяці тому ТОВ «Роял Транс Групп».

Фірма погоджується надавати послуги з доставки на судово-медичну експертизу тіл одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, осіб від поховання яких відмовилися рідні, знайдених, невпізнаних трупів, у яких немає родичів або осіб чи установ, які можуть взяти на себе доставку тіл.

Планується, що в 2024 році таких тіл буде 2 360!

Вартість доставки одного тіла становить 4 тис. 140 грн. За перевозку мерців фірма планує отримати з бюджету 9 млн. 770 тис. 400 грн.

Досвіду роботи та власного автотранспорту для перевезення небіжчиків фірма не має.

Фургон Mercedes-Benz Vito 111 cdi та дві спеціалізовані санітарно-медичні автомобілі ГАЗ-32214 компанія орендувала лише 4 грудня.

Фірма також не має власного приміщення. 1 грудня – в день публікації закупівлі на «Прозорро», керівник компанії уклав договір оренди приміщення площею 15,2 м2 на вул. Рокоссовського.

Тим не менш, фірма має 30 видів діяльності – від каналізаційних, покрівельних та штукатурних робіт до надання в оренду вантажних автомобілів. Сьогодні основний вид діяльності компанії – Організування поховань і надання суміжних послуг.

Власник та директор ТОВ «Роял Транс Групп» Ігор Саєнко. Він добре відомий в поховальній тусовці Кривого Рогу, що пов’язана з корупційними схемами з виведення коштів з бюджету міста.

Згідно даних з реєстрів, ще на початку кар’єри Саєнко разом із тіньовим куратором ритуального бізнесу, чинним директором КП “Ритуал Сервис Плюс” Андрієм Васільєвим, був засновником ТОВ «Компанія Морфей».

Ігор Саєнко в 2020 році був керівником ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять-КР», коли саме ця фірма за 19 млн. грн. займалася обслуговуванням кладовищ Кривого Рогу.

А перед цим Саєнко очолював ТОВ «Ріт-транс», яке з 2016 по 2020 рік вигравало у криворізької влади тендери на послуги з перевезення небіжчиків. Вийшло накатати на 15 млн. грн.

А потім в житті Ігоря Саєнка з’явилося ТОВ «Клінтаун», з яким він протягом 2021-2022 років прибрав криворізькі кладовища. Наприбирав на 22,5 млн. грн.

Всі проекти майже одноразові. Компанії не мали власного транспорту, а персонал набирали під тендер.

Всі ці проекти об’єднує один замовник – Департамент розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради. Саме за оборудки на тендерах з утримання та прибирання кладовищ судять начальника департаменту розвитку інфраструктури Івана Карого.

Цікаво, що в один день з ТОВ «Роял Транс Групп» Ігор Саєнко зареєстрував ще один багатопрофільний бізнес-проект – ТОВ “Тайм Крістал”. З цією фірмою він на тендери ще не подавався, але, судячи з основного виду діяльності підприємства, планує брати участь у прибираннях.

Питання такої великої кількості бездомних та самотніх громадян, яких щороку потрібно доставляти коштом міського бюджету на судмедекспертизу, намагалися з’ясувати місцеві журналісти.

Вони дослідили, що кінцеві бенефіціари схеми сидять в міськвиконкомі…».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте