Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нацроумінг для абонентів Київстар заблоковано - Держспецзв’язку

Нацроумінг для абонентів Київстар заблоковано - Держспецзв’язку
Фото: Держспецзв’язку

Українців закликали максимально користуватися Wi-Fi мережами, а громадські заклади – зробити власні мережі Wi-Fi доступними для всіх користувачів.

В Україні тимчасово заблоковано послугу національного роумінгу для абонентів Київстар. Про це у середу, 13 грудня, повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку).

У відомстві нагадали, що вчора на Київстар було здійснено потужну кібератаку. Було заблоковано роботу основних сервісів компанії.

"Для уникнення перевантаження мереж інших операторів, за запитом СБУ, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав розпорядження про тимчасове блокування послуги національного роумінгу для абонентів Київстар", – йдеться у повідомленні.

Українців закликали зберігати спокій та максимально користуватися Wi-Fi мережами, а громадські заклади – зробити власні мережі Wi-Fi доступними для всіх користувачів.

Раніше у середу російські хакери з угруповання Солнцепек взяли на себе відповідальність за кібератаку на Київстар, заявивши про знищення "10 тисяч комп'ютерів, понад 4 тисяч серверів". У свою чергу Київстар спростували заяви російських хакерів.

При цьому напередодні стало відомо що наслідки хакерської атаки виявилась набагато гіршими ніж вважалося. На їх усунення може піти від доби до тижня, а то й більше. Але Київстар частково відновив послуги фіксованого зв`язку.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Верим. Как же...  (13.12.23 16:43): Вчера пол-дня трындели про то как переключиться в этот роуминг. Потом признали, что оно не работает. А когда народ начал немного вспоминать пиар и распил прошлого года на построение этого самого, как оказалось, неработающего роуминга, то вот сегодня вышли с заявлением, что это оно не работает, а просто так задумано и отключено принудительно. А должны бы быть не рассказы, а уголовные дела по поводу хищения средств и подрыва национальной безопасности. Но кого ж сажать? - везде свои Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті