Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Фільтри для басейну: види та як вибрати

Фільтри для басейну: види та як вибрати

Однією з найпоширеніших проблем, з якими стикаються власники басейнів, є забруднення води та утворення нальоту на стінах та дні чаші. Причиною цього може стати недостатньо потужна фільтрація та нерегулярне очищення та заміна фільтруючого матеріалу. Тому важливо вибрати фільтр для басейну, який буде ефективно справлятися із завданням з очищення води.

Функції, які виконують фільтрувальні установки:

  • Очищення: фільтруючий матеріал уловлює та затримує дрібні частинки, такі як пил, бруд, пісок.
  • Циркуляція: сприяє більш ефективному очищенню та рівномірному розподілу хімії.
  • Запобігання розмноженню мікроорганізмів: постійна циркуляція та фільтрація фільтруючими установками обмежують розмноження бактерій та водоростей у басейні.

Види фільтрів для басейну

  • Картриджний
  • Пісочний
  • Діатомітовий

Картриджний фільтр для басейну


Картриджний фільтр складається з корпусу, який містить спеціальний картридж із дрібною пористою поверхнею. Пристрій має здатність видаляти дрібні частинки та забруднення, що сприяє чистішій воді в басейні.

Перевагою цього виду обладнання можна назвати легку установку та використання.

Фільтр потребує регулярного очищення та заміни картриджа для підтримки ефективності фільтрації, тому зазвичай використовується у невеликих та середніх басейнах з низькою інтенсивністю використання.

Пісочний фільтр для басейну

Пісочний фільтр містить спеціальний бак із пісковим наповнювачем, клапан та манометр для регулювання потоку води. Наповнювач із піску утримує дрібні частинки та забруднення, запобігаючи їх проникненню в басейн. Фільтр простий в експлуатації та обслуговуванні.

Для підтримки ефективності фільтрації необхідно проводити процедуру зворотного промивання за допомогою спеціального клапана.

Пристрій має хорошу продуктивність і довговічність, тому часто застосовується в середніх і великих басейнах з інтенсивним використанням.

Наприклад, найпопулярнішими варіантами серед пісочних моделей є фільтри Emaux серії V. Їх переваги:

  • Невисока ціна
  • Міцність
  • Довговічність

Завдяки стійкості до зовнішнього середовища, фільтр можна встановлювати просто неба.


Діатомітовий фільтр для басейну


Діатомітовий фільтр складається із спеціального бака з пористими пластинами з діатоміту – матеріалу, що отримується із закам'янілих залишків крем'яних водоростей. Обладнання забезпечує найтоншу фільтрацію з дуже високою ефективністю та ідеально для видалення дрібних часток, включаючи водорості, бактерії та навіть віруси. Фільтр часто використовується у громадських басейнах, спа-зонах та готелях.

Однак цей вид фільтра вимагає особливої ​​уваги, включаючи регулярну заміну або зворотне промивання діатомітових пластин, а також обслуговування фахівцем.

Як вибрати фільтр для басейну

Насамперед враховуйте:

  • Об'єм чаші
  • Імідж виробника
  • Тип басейну

Якщо у вас невеликий надувний або каркасний басейн, ви плануєте купатися рідко і часто можете міняти воду, ідеальним варіантом стануть картриджні фільтри.

Виберіть пісочні моделі для середніх та великих резервуарів. Вони мають більш високу потужність і потребують менш частого обслуговування.

Для вибору обладнання ви можете поставити запитання фахівцям. Встановіть якісний фільтр і ви отримаєте чисту чашу і ясну воду, а також зможете безпечно купатися весь сезон.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті