Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпровському Художньому музеї відкрили яскраву та драматичну виставку

|«« «« »» »»|

Вчора у Художньому музеї (вул Шевченка, 21) було відкрито персональну виставку картин відомого живописця Михайла Кубліка «ПАЛАЄ УКРАЇНА».

Виставку присвячено 75-річчю художника, який відзначив цьогорічний ювілей. Основою експозиції стали картини, створені під час Великої війни. Майстер живопису дуже яскраво та драматично передає враження від подій, які переживає наша багатостраждальна країна через вторгнення рашистів.

Наша довідка. Михайло Олексійович Кублик — дніпровський художник, відомий серед містян як майстер олійного та акварельного живопису.

Народився 18 січня 1948 р. у Дніпропетровську.

З 1990 р. — член Національної спілки художників України. Фахову освіту здобував у Дніпропетровському художньому училищі ім. Є.В. Вучетича та Ленінградському вищому художньо-промисловому училищі ім. В. Мухіної, закінчив художньо-графічне відділення Ленінградського педагогічного інституту ім. О.І. Герцена. З 1980 р. — активний учасник художніх виставок. Персональні виставки відбулися в багатьох українських містах (Дніпро, Київ, Кам'янець-Подільський, Бердянськ, селищі Петриківка). Твори художника зберігаються в Дніпровському художньому музеї, Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького, дирекціях виставок Міністерства культури і Національної спілки художників України, у родинній та інших приватних колекціях.

Виставка із промовистою назвою об'єднує два масиви живописних творів, присвячених Україні. Це серія «ПАЛАЄ УКРАЇНА» — низка живописно напружених робіт, які художньо документують та узагальнюють у жанрі пейзажу й тематичної картини наслідки нинішніх трагічних подій на українській землі. Друга серія представлена на виставці «КРИМ — ЦЕ УКРАЇНА», що наразі перебуває в розробці автора, — кілька рядів колоритних кримських пейзажів, інспірованих низкою подорожей Михайла Кублика, які відбулися до 2014 року.

Виставка експонуватиметься у Художньому музеї до 19 листопада. А потім вирушить на демонстрацію до країн Європи.

Відкриття виставки вийшло дуже яскравим та емоційним. Михайло Кублик і всі гості висловили впевненість у тому, що зло, що прийшло на нашу землю, буде покаране, Україна переможе, а наступна виставка майстра буде присвячена темі відновлення та процвітання нашої країни.

Фотографіями з відкриття виставки поділилася Ірина Галай, за що їй окрема подяка!

Фото Ірини Галай.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті