Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Безпечний простір, який відповідає усім вимогам: у Дніпрі відкрили нове укриття у співпраці міської влади з ПРООН

|«« «« »» »»|

У Дніпрі на вул. Робочій, 168 відкрили нове укриття. Воно розташоване у приміщенні комунальної власності житлового будинку ОСББ.

Проєкт реалізували завдяки співпраці міської влади з Європейським Союзом та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН). Ремонт та облаштування укриття вартістю близько 105 тис. доларів профінансувала ПРООН.

Укриття площею 150 квадратних метрів розраховане на трохи більше ніж 100 осіб. Воно цілком доступне для містян. У приміщенні зробили потужну систему вентиляції, освітлення, зокрема й аварійне, замінили всі мережі та комунікації. Також зробили і санвузли, цілком пристосовані для осіб із інвалідністю. Приміщення укриття поділили на зони, де можна відпочити, поїсти, а дітям – погратися. Також є медичний куточок.

«Це один із наших гуманітарних проєктів щодо облаштування укриттів. Це важливо у нинішній час. Це безпека, оскільки у таких місцях люди можуть врятуватися. Комплексний ремонт цього укриття тривав упродовж пів року. Зроблено й облаштовано все якісно. Тож це такий подарунок місту, його мешканцям. Окрім Дніпра, такі проєкти реалізували ще у Києві, Одесі, Запоріжжі», – прокоментував керівник проєкту ПРООН Ігор Кістеньов-Кавказький.

Секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара подякував міжнародним донорам, усім, хто долучився до облаштування укриття.

«Усередині все гарно зроблено, зокрема й санвузли, душ, кімнати для відпочинку, прийому їжі, ігрова. А ще тут сучасна система вентиляції, що дуже важливо. Цим укриттям можуть користуватися під час повітряних тривог не лише мешканці цього будинку, а й усі інші. Вдячні партнерам і просимо жителів берегти те, що зроблено для них», – підкреслив Олександр Санжара.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті