Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровському обласному центрі контролю та профілактики хвороб обладнали приміщення для зберігання вакцин

У Дніпропетровському обласному центрі контролю та профілактики хвороб обладнали приміщення для зберігання вакцин
Фото: Суспільне Дніпро

У Дніпропетровському обласному центрі контролю та профілактики хвороб обладнали приміщення для зберігання вакцин. Встановили холодильні камери, термодатчики та дистанційний моніторинг.

Звідси препарати для щеплень транспортують в усі лікарні області, розповіла Суспільному фахівчиня закладу Валентина Портних.

Помічниця лікаря-епідеміолога Неля Крайняк розповідає, вакцини, які обласний центр контролю та профілактики хвороб розподіляє на лікарні регіону зберігають у великих холодильних камерах та спеціальних термосумках.

"Тут холодяться елементи, вони заморожені, якщо приїжджають райони навіть і в них розморозилися — я міняю в їхні сумки", – каже Неля Крайняк.

У складі для холодильного обладнання встановлені 10-ти і 40-ка кубові камери, розповідає представниця обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Портних. Каже, на них є датчики, які фіксують температуру всередині й зовні, ці показники надходять на хмарне сховище. Тож в будь-який час можна перевірити в яких умовах зберігається вакцина, зазначає Валентина Портних. Працюватиме система й при відключеннях світла.

"Від 2 до 8 градусів зберігає температуру обладнання, навіть при вимкненні електроенергії до 55 годин. І ще резервні джерела, вся система працює ефективно", – каже представниця обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Портних.

Дніпро – перше місто в Україні, де на камерах для зберігання вакцини встановили дистанційний температурний моніторинг, розповідає Валентина Портних.

"Це просто може бути навіть на наших гаджетах установлена дистанційно, що я буду сидіти дома і відслідковувати, яка буде температура", – каже вона.

Система і прилади для зберігання вакцини надані міжнародними партнерами і відповідають світовим вимогам – розповідає Валентина Портних. За її словами, в усіх лікарнях області, де проводять щеплення, нині також встановлюють сертифіковане обладнання і генератори.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті