Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровська легкоатлетка Ярослава Магучих візьме паузу у виступах перед чемпіонатом світу-2023

Дніпровська легкоатлетка Ярослава Магучих візьме паузу у виступах перед чемпіонатом світу-2023

Дніпровська стрибунка планує зосередити свою увагу на підготовці до світової першості.

Лідерка збірної України зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх оголосила, що бере перерву у виступах до чемпіонату світу-2023, який розпочнеться 19 серпня у столиці Угорщини Будапешті. Про це спортсменка розповіла в інтерв'ю організаторам Діамантової ліги після завершення етапу в Монако.

Магучіх розпочала літню частину сезону у статусі лідерки світу. Тривалий час саме українська спортсменка з результатом 2.01 метра очолювала список стрибунок.

У червні Магучіх здобула перемогу на командному чемпіонаті Європи. А після цього двічі поспіль займала третє місце на етапах Діамантової ліги - у Лозанні та Монако, перервавши ще у Швейцарії серію перемог, що налічувала 14 (!) поспіль турнірів.

Не вдалося Магучіх і повернутися до стрибків на 2.00 метра. Після перемоги на турнірі у нідерландському Хенгело з цим результатом вона тричі поспіль закінчувала змагання, не долаючи планку 2.00 м. А на етапі у Монако зупинилася за крок від виконання олімпійського нормативу (1.97 метра): взявши висоту 1.96 м, українська стрибунка не змогла взяти наступні - 1.99 м та 2.01 м.

Саме після завершення етапу у Монако Магучіх розповіла про те, що бере перерву у виступах - аж до самого старту чемпіонату світу. Її українська стрибунка заповнить підготовчим збором.

"Це моє останнє змагання перед Будапештом. Знаю, що є багато речей, над якими потрібно працювати. Я ще не знаю, де буду тренуватись. Але, ймовірно, буде тренувальний збір у Бельгії, де зараз ми живемо, або в Естонії. Без помилок ми не можемо вдосконалюватися, тому я готова працювати над ними, щоб бути готовою до Будапешта", - сказала Магучіх.
Магучіх визнала, що розраховувала на кращий результат у Монако. Однак пояснила свій виступ "складними" днями перед цим, звернувши увагу і на пропущений етап Діамантової ліги у Хожуві.

"[На етапі у Монако] очікувала стрибнути трохи вище. Але це було за кілька днів перед змаганнями. Я пропустила свій рейс до Хожува, потім мала деякі інші проблеми, тож рада була перебувати тут і виступити перед цими чудовими вболівальниками", - додала українська легкоатлетка.

Що означає пропуск Магучіх?

- Не матиме змагальних стартів упродовж місяця. Кваліфікація у жіночих стрибках у висоту на чемпіонаті світу пройде у п'ятницю, 25 серпня.

- Перед стартом чемпіонату світу Магучіх перебуватиме без виконаного олімпійського нормативу. Його вже виконали дві українки: Ірина Геращенко та Юлія Левченко ще на етапі у Хожуві.

- На самому чемпіонаті світу Магучіх виступить у статусі віцечемпіонки. На попередньому ЧС у Юджині українська легкоатлетка виборола "срібло", поступившись австралійці Елеанор Паттерсон.

Хто така Ярослава Магучіх

21-річна українська стрибунка у висоту, бронзова призерка Олімпіади-2020.

На відкритому повітрі Магучіх стала чемпіонкою Європи у 2022 році, а також двічі здобувала "срібло" на чемпіонатах світу - у 2019-му та 2022-му.

У 2023 році Магучіх стала чемпіонкою Європи в приміщенні з результатом 1.98 м. Її особистий рекорд зимового сезону 2023 року - 2.02 м на турнірі у Меці.

Особистий рекорд Магучіх у стрибках на відкритому повітрі - 2.05 метра, встановлений на турнірі у Брюсселі у 2022 році. Він ж є й національним рекордом.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Что  (24.07.23 15:56): пошёл спад результатов? А лицензию-то нужно получать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті