Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровський метрополітен – єдиний в Україні, де для укриття містян вночі під час тривоги залишають вагони відчиненими

|«« «« »» »»|

Черговий по місту перевірив роботу аварійно-відновлювального формування електродепо КП «Дніпровський метрополітен». Тут за останній рік не зафіксували жодної аварійної ситуації.

У постійній готовності бригада, в обов’язки якої входить: ліквідація наслідків зіткнень рухомого складу, сходжень з рейок, допомога людям у ситуаціях, коли їх затиснуло під час руху поїздів, та усунення аварійних несправностей.

«Ми швидко реагуємо на виклики. У нас є всього 5 хвилин, аби швидко опинитись на місці події. А роботу над усуненням аварії ми починаємо вже на шляху до місця. І хоча за останній рік у нас не зафіксовано жодної такої ситуації, щомісяця бригада виїжджає один або два рази для проведення аварійно-тренувальних занять. Для відпрацювання злагодженості роботи працівників створюються умови, наближені до реальних», – зазначає старший майстер відділення з ремонту і огляду рухомого складу та аварійно-відновлювальних засобів КП «Дніпровський метрополітен» ДМР Іван Бондар.

Працівники постійно перевіряють обладнання, за потреби ремонтують, поповнюють матеріали, періодично оновлюють устаткування.

«Нещодавно в машину аварійно-відновлювального формування придбали комплект обладнання для усунення наслідків аварійних ситуацій: три гідравлічні домкрати, насосну станцію, ручний насос, опорний місток тощо. За допомогою цього обладнання бригада АВФ може усувати наслідки сходження рухомого складу ще швидше та надійніше. Додам, що під час перевірки я впевнився, що бригада повністю укомплектована та готова вирішити будь-яку позаштатну ситуацію», – додав Олександр Лещенко.

Також черговий по місту перевірив укриття на станції метрополітену «Покровська». Тут за дорученням міського голови зробили все, аби дніпряни почували себе комфортно під час повітряної тривоги.

Дніпровський метрополітен – єдиний в Україні, де для комфортного розміщення населення вночі залишають відчиненими вагони на станціях. Зокрема, ними можна користуватись на станціях «Вокзальна» та «Покровська». Щодо останньої, то там на ніч лишають три вагони.

«На станції «Покровська» може вміститись до 1 000 людей. Під час повітряної тривоги вхід до неї безкоштовний, як і на інших. Також метрополітен надає можливість громадянам скористуватись санітарними вузлами та очищеною водою. Тут є медична аптечка, яка видається медичному персоналу для надання допомоги постраждалим громадянам. Усі станції забезпечені мобільним зв’язком, інтернетом. У разі відключення електроенергії, освітлення та вентиляція працюватимуть завдяки акумуляторним батареям та генераторам. Крім цього, у нічний час навіть за відсутності повітряної тривоги люди безперешкодно можуть спускатися на станції та користуватися ними як укриттям», – підсумував заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Олександр Лещенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Перехожий  (13.07.23 13:55): А що Заводська? Так і не працює? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
habubabur  (13.07.23 07:03): Да-да, на всех шести станциях.
Тем и славен.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті