Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі з початку року виконали ремонти у 118 будинках ОСББ/ЖБК. Нині у 173 домах роботи тривають

|«« «« »» »»|

У Дніпрі тривають ремонти у будинках ОСББ та ЖБК за муніципальною програмою співфінансування, яку розробили за дорученням міського голови Бориса Філатова. Завдяки ній об’єднання можуть проводити ремонтні роботи, за які вони сплачують лише 25 % від вартості, решту (75 %) — міський бюджет.

На участь у програмі цього року подано 533 заявки від будинків ОСББ/ЖБК. Найбільш актуальними стали аварійні роботи щодо сантехніки, електрики, ліфтового обладнання, покрівлі.

Третього липня директор департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Святослав Ткаченко, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши будинок «Сокіл 1678» (ж/м. Сокіл-1, буд. 1). Тут відремонтували сантехсистему центрального теплопостачання – замінили старі металеві труби на нові пластикові.

«Тут була аварійна ситуація із сантехнічними системами опалення. Голова ОСББ звернулася до нашого департаменту і подала заявку на участь у програмі співфінансування. Відповідний ремонт вже виконано. Переконався, що усе зроблено якісно. Мешканці будинку теж задоволені, а це головне», – прокоментував Святослав Ткаченко.

Голова правління ОСББ «Сокіл 1678» Світлана Компанієць розповідає:

«Задоволені співпрацею з містом. У 2019-му організували наше ОСББ. І тоді у нашому будинку було достатньо багато проблем. Відтоді поступово почали приводити все до ладу, беручи участь у муніципальній програмі співфінансування: замінили труби холодного водопостачання, систему каналізації тощо. Цього року оновили систему центрального теплопостачання, де серед іншого замінили засувки, манометри, завдяки яким можемо відстежувати роботу теплової системи. Вдячні міській владі за таку програму, оскільки ремонти комунікацій — достатньо дорогі і власними силами ми б їх не реалізували!».

Загалом з початку року у місті виконали ремонти у 118 будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування. Нині у 173 домах роботи тривають.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав і ОСББ «Горний 1115» (просп. Дмитра Яворницького, 13/15), підвальне приміщення якого облаштують під укриття. На це є дозвіл від ДСНС.

«Це підвальне приміщення у багатоквартирному будинку ОСББ, яке цілком може використовуватись як найпростіше укриття під час повітряних тривог. Департамент розглянув заявку ОСББ на ремонт цього приміщення за програмою співфінансування. Роботи з дефектування об’єкта вже виконані – аби розпочали безпосередньо ремонт. А ще тут планується встановити протипожежну сигналізацію, щоб це укриття було сертифікованим», — зазначив Святослав Ткаченко.

Це укриття у житловому будинку розташоване поруч з музичною школою № 2, каже заступниця директора закладу Людмила Халік.

«Тому буде дуже гарно, коли його приміщення відремонтують, а відтак — наші учні з 1 вересня матимуть можливість спускатися туди під час повітряних тривог», — додала Людмила Халік.

Gorod.dp.ua на Facebook.


приднепровец  (04.07.23 07:36): Подскажите, а что с домами которые обслуживает ЖЕК, сейчас они имеют название новое, счет виставляют регулярно, а выполняют --уборка снега зимой, а листвы зимой. И самое главное за это в калькуляции затрат регулярно числиться премия за високие показатели затрат непосильного труда. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті