Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
11:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В парке Гагарина создали впечатляющий арт-объект

|«« «« »» »»|

Основой масштабной патриотической мозаики «Крокуємо до перемоги» стали 2404 (!) рисунка украинских детей.

Инициатором этого необычного проекта стала ОО «Ассоциация Ноосфера». А ведущую роль в создании арт-мозаики на основе детских рисунков сыграл известнейший французский мастер стрит-арта Жульен Маллан.

Подробней об этом необычном проекте в «Ассоциации Ноосфера» рассказали следующее:

«Світлі проєкти об'єднують добрі ініціативи і чуйних талановитих людей з усього світу, які наочно виказують підтримку Україні.

Вчора в Gagarin Park відбулося відкриття патріотичної арт-мозаїки «Крокуємо до перемоги». Історія арту починається в далекому 2019 році в Україні, віднаходить своє продовження у Франції і кінцеве втілення у затишному Gagarin Park.

Проєкт ініціювала і реалізувала ГО «Асоціація Ноосфера», а творча складова – це неймовірний тандем маленьких українських художників і французького стрітартера Жульєна Маллана, відомого під псевдонімом Seth Globepainter. Ви точно бачили його відомі роботи в інтернеті, прогулюючись Андріївським узвозом в Києві могли зустріти мурал «Відродження» або лицезріли його стінописи в Одесі і Харкові.

У квітні 2022 року на одній з паризьких стін Seth створив зображення маленької дівчинки, яка гордо несе український прапор, розтоптуючи ворожі танки. Мурал отримав назву “L’Ukraine en marche” («Україна в дії»), а 500 принтів цієї роботи були продані з благодійною метою – задля підтримки українських митців і біженців.

Від першого дитячого малюнку і до патріотичного арту «Крокуємо до перемоги» ми пройшли цікавий шлях:

4 роки тому Noosphere ініціювала Конкурс дитячих малюнків Noosphere Space Art Challenge, де за весь час діти з усієї України надіслали майже 30 000 малюнків космосу. В 2022 році ми вимушені були припинити ініціативу через повномасштабне воєнне вторгнення рф. Ми розуміли, що ці чудові мрійливі малюнки повинні мати продовження і завдяки співпраці з Seth патріотична арт-мозаїка стала втіленням творчих дитячих фантазій, символом боротьби і перемоги. Мозаїка «Крокуємо до перемоги» створена на основі легендарного муралу «Україна в дії» з 2404 малюнків українських дітей. Що цікаво, це переважно роботи учасників, які долучились до конкурсу 2022 року, тобто того сезону, коли розпочалась війна, тому малюнки цього періоду виділялись особливо глибоким патріотичним змістом.

Ми вдячні Seth за синергічну співпрацю, в результаті якої маємо такий чудовий надихаючий результат. Фантазії маленьких українців, втілені в космічних малюнках назавжди залишаться в історії. А арт-мозаїка буде представлена в Дніпрі, в Gagarin Park до 31 серпня 2023 року, приходьте подивитися і перейнятися. Також мозаїку можна подивитися онлайн за посиланням: https://noospherespace.art/marchingtovictory

Мріяти і фантазувати важливо

Ми віримо, що світлі мрії обов'язково здійснюються!

Також у рамках відкриття арт-проєкту «Крокуємо до перемоги» ми, ГО «Асоціація Ноосфера», провели захопливий Noosphere STEAM Day для маленьких розумників.

Протягом заходу ми провели низку цікавих активностей для дітей та їхніх батьків: 

безкоштовні майстер-класи з ракетомоделювання, де маленьки розумники власноруч будували моделі спортивних ракет, авжеж за допомогою менторів, дякуємо, що долучились.

улюблена робототехніка, де ми на базі конструкторів VEX Robotics збирали і програмували роборуку під менторством Тетяни Ковальовoї .

захоплива космічна лекція, під час якої чудова Людмила Марченко надзвичайно цікаво і просто розповідала про такий складний безкраїй космос, ще була вікторина з ноосферними подарунками. 

яскрава арт активність, під час якої всі бажаючі долучалися до відтворення малюнка дівчинки з прапором за мотивами того самого графіті Seth, тепер ще більше людей дотичні до такого маштабного артоб’єкту 

психологічні ігри, питання-відповіді та подарунки від наших партнерів.

Відкриття такого патріотичного арт-об'єкту саме в День Конституції ми вважаємо символічним, бо права і свободи українців, бажання навчатися і творити, ніколи не вдасться відібрати жодному загарбнику і ми щоденно це доводимо.

Дякуємо всім, хто завітав на відкриття мозаїки «Крокуємо до перемоги» і відвідав наші STEAM ініціативи, ми щиро тішимось тому, що в нас такі зацікавлені, завзяті і обізнані гості. 

Далі ще більше та цікавіше».

Видео о том, как создавали этот арт-объект, можно посмотреть здесь.

Фото и видео – Ассоциация Ноосфера.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте