Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
08:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

51 колонка на лівому березі та 22 – на правому, а ще 86 бочок: Дніпро забезпечений водою у разі надзвичайної ситуації

|«« «« »» »»|

Дніпро забезпечений технічною водою у разі надзвичайної ситуації. Ще під час зимових блекаутів у місті за завданням мера Бориса Філатова почали облаштовувати колонки та бочки.

Пан Василь приїхав до Дніпра із Запоріжжя, каже, що подібного у його рідному місті немає. «Це блага справа облаштовувати такі колонки, бо якщо не буде води, то можна вийти, спокійно набрати воду. Це необхідно у такий час», – коментує чоловік.

Про те, що облаштовувати такі колонки треба, каже і пан Володимир: «Я цієї зими не користувався, але бачив, як місцеві часто набирали тут воду. Тож якщо раптом повториться ситуація і цієї зими, то буду користуватись».

Загалом на лівому березі таких колонок облаштували 51. Також міський голова Борис Філатов доручив облаштувати колонки і на правому березі міста – на тих житломасивах, де рівень ґрунтових вод вищий: це ж/м Перемога та ж/м Червоний Камінь.

«Ми змонтували 22 колонки, які мешканці вже можуть використовувати, та плануємо встановити ще. Загалом біля кожної колонки ми виконуємо благоустрій території, укладаємо тротуарну плитку для зручності мешканців. З кожної колонки беруться проби води для експертизи у сертифікованій лабораторії. Загалом всі колонки працюють справно: аби запустити колонку, достатньою всього від восьми до тринадцяти натискань», – зазначає представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан.

Окрім колонок, на ж/м Придніпровськ та на правому березі у навчальних закладах розмістили бочки з технічною водою. Наразі їхня кількість налічує 86 штук. Раніше їх розміщували на вулиці, проте після випадків вандалізму з боку дніпрян бочки перенесли до шкіл.

«Нагадаю, що цю воду можна використовувати в технічних цілях. Доступ до бочок завжди вільний за надзвичайних ситуацій. Що бочки, що колонки можна легко знайти за допомогою мапи. Її оновлюють, якщо десь у місті з’являється додатково бочка чи колонка», – зазначив представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Олександр Ковалевський.

Мапа з розташуванням бочок та колонок з технічною водою за посиланням.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті