Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Черговий по місту перевірив укриття у школі, відвідав екскурсію для учасників УТВ

|«« «« »» »»|

Належна готовність, відповідне оснащення укриттів, а також цілодобова робота, аби містяни у будь-який момент повітряної тривоги могли сюди прийти. Відповідне доручення усім службам, на балансі яких знаходяться укриття, дав міський голова Борис Філатов.

Вісімнадцятого червня директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міської ради Артем Нідєлько, який цього дня чергує по місту, перевірив виконання доручення мера, відвідавши укриття у школі № 19 (вул. Князя Володимира Великого, 13-А).

«Проінспектувавши це укриття, я можу назвати його одним із зразкових. Тут є багато різних зон – це і загальні зали, зона матері та дитини, кабінет психологічної підтримки, медичний кабінет. Також є багато запасів води, вогнегасник, шанцевий інструмент, додаткові аварійні виходи. Словом, це укриття цілком готове до виконання поставленої місії», — зазначив Артем Нідєлько.

Укриття в школі розраховане на 286 осіб, проте тут можуть розміститися близько 500 людей. Також тут є санітарні кімнати, аптечка, окрема кімната для відвідувачів з тваринами. У дитячій кімнаті достатньо іграшок та різних ігор, аби відволікти дитину під час повітряної тривоги.

«Люди користуються укриттям, коли повітряна тривога - приходять сюди. Тут є ліжка, люди похилого віку можуть відпочити. Був такий випадок, коли жінка з маленькою дівчинкою залишалися в укритті до ранку. Якщо тривога закінчилася, то люди можуть залишитися в укритті до ранку, аби вночі не йти додому. Укриття працює цілодобово. Є чергові, адміністратор, який завжди на першому поверсі. Телефон укриття написано на дверях школи. На воротах є банер «Тут є укриття», - зазначила виконувачка обовʼязків директора школи №19 Асія Мамедова.

Також під час інспекційного обʼїзду черговий по місту перевірив доручення очільника Дніпра щодо врахування побажань учасників Університету третього віку з розширення програми, зокрема й розважальних заходів. Цього дня слухачі УТВ відвідали екскурсію арт-проєкту «Модуль тимчасовості».

«Наші учасники просили про розширення екскурсійної програми. Ми це робимо, зокрема й користуємося тим, що до нас приїжджають такі цікаві проєкти як, наприклад, цей «Модуль тимчасовості». Таким чином учасники УТВ можуть долучитися до сучасного мистецтва, яке доносить усьому світу те, що відбувається в Україні. Наразі ми домовилися про 4 екскурсії, які проведуть для учасників проєкту УТВ», — підкреслив Артем Нідєлько.

Під час екскурсії учасникам УТВ розповіли про різні полотна, скульптури, інсталяції та аудіовізуальні твори, які є у «Модулі тимчасовості». Загалом там представлені роботи 28 художників із 10 країн світу.

Пані Валентина побачила інформацію про майбутню екскурсію до «МОТ» у чаті Університету третього віку. Говорить, що одразу записалася, бо хоче бути сучасною та йти в ногу з часом.

«Все вражає. Немає такого, на що подивилася, і не вразило б. Є те, що не зовсім розумію, бо ж роки. Але мені подобається», — розповіла пані Валентина.

Загалом екскурсії до «Модулю тимчасовості» відвідають 150 учасників УТВ. Екскурсії для слухачів проєкту безкоштовні. Проте, вони за власною ініціативою долучилися до збору коштів, які будуть направлені на відбудову українських артінституцій, пам’яток і музеїв.

Окрім «Модулю тимчасовості» учасники УТВ також вже побували на екскурсіях у Менорі, парку Шевченка та на Монастирському острові.

На сьогодні учасниками УТВ є близько 14,5 тисяч мешканців міста, з них близько тисячі — це внутрішньо переміщені особи.

До проєкту «Університет третього віку» можуть долучитися жінки віком від 55 років, чоловіки – від 60-ти. Необхідні документи: паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, довідка про взяття на облік (для ВПО).Телефони: (093) 134-46-69, (068) 753-71-71, (093) 264-50-34, (099) 607-56-97 (вайбер).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті