Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре создали серию необычных открыток о городе

|«« «« »» »»|

Инициаторами яркого проекта стали преподаватели Приднепровской академии строительства и архитектуры.

Анна Стоянова, Татьяна Чорнобрыва и Анна Славинская преподают проектирование, композицию и рисунок студентам архитектурного факультета ПГАСА. А еще они очень любят свой родной город Днепра.

Объединение этих двух начал и дало импульс новому проекту.

В конце второго курса студенты архитектурного факультета проходят пленэрную практику, рисуя пейзажи города. Именно такие студенческие работы и подтолкнули преподавателей к созданию необычного цикла открыток. Стандартное изображение города на обычных открытках педагогам не очень нравилось.

Об итогах их поисков КУСТ рассказывает:

«Ганна Стоянова була незадоволена репрезентацією Дніпра на листівках: глянцеві фото, одні й ті ж місця. Місто не сприймають як історичне середовище, завжди ілюструють сучасними фото.

"А ось у студентів все дуже цікаво, свій погляд, різна подача. Можливо, вони ще не майстри, але це все практика, роботи можна відфотошопити. Зазвичай Дніпро – це академічний Театр опери та балету, готель "Україна", цирк. А у студентів були вулиці, незвичні місця, яких на листівках не побачиш, але які кожен містянин знає. Було багато цікавих за стилем: чорно-білі, графіка та неон", – говорить Тетяна.

Вони вирішили почати з пробної серії листівок, в основу кожної лягла студентська робота.

"Поспілкувались з учнями, отримали їхню згоду на це. Надрукували для кожної роботи к'юар-коди з посиланням на портфоліо студентів, щоб можна було знайти автора. Людям сподобалось, листівки добре розійшлись. Тоді гроші частково пішли на потреби притулку для тварин".

Серед сюжетів була активна та яскрава вулиця Південна, простір якої надзвичайно цікаво вимальовувати фахівцям, вулиця Короленка з зовсім іншого, незвичного ракурсу. Були зображення зі старими спорудами.

Ксенія Ярміш намалювала серію "відірваних від реальності", але добре впізнаваних будинків.

"Головною метою було не відтворити фотографічно наше оточення, а показати враження та емоції", – додає Ганна Славінська.

Нещодавно листівки брали участь у ламповій барахолці Людям особливо сподобалось вгадувати локації, які зображені на малюнках.

"Ось це вид з Фестивального причалу, а це набережна, а це вулиця Барикадна. Виявляється, наше місто може бути різноманітним, навіть в прохідних локаціях можна щось знайти".

Найбільше людям сподобались готель "Дніпропетровськ" у стилі модернізму, зображення цирку та готелю "Україна", вулиці Короленка та Південної. А торік були популярними зображення Анастасії Галаницької з видом з Фестивального причалу на башти. У Ярослави Каргіної був літній театр у парку Глоби. Розійшлись листівки з видом на новобудову. Загалом вийшло понад 100 варіацій листівок».

Иллюстрации – КУСТ

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот" - не идиот  (23.05.23 17:25): И в чём смысл этого проекта? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте